Motorpsycho lager teatermusikk

Rockebandet Motorpsycho fra Trondheim skal spille egen og nykomponert musikk til stykke av suksessforfatteren Carl Frode Tiller.

Carl Frode Tiller (t.v.) skal samarbeide med Hans Magnus Ryan og Motorspycho

SAMARBEID: Carl Frode Tiller (t.v.) skal samarbeide med Hans Magnus Ryan og Motorspycho på Trøndelag Teater.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Samarbeidet skal begeistre publikum på Trøndelag Teater neste år.

Tiller har ennå ikke skrevet ferdig stykket, men selv tror han det blir bra til slutt.

– Vi kaster litt ideer fram og tilbake, så blir det forhåpentligvis bra til slutt. Vi vet rett og slett ikke så mye på dette tidspunktet, sier den suksessrike forfatteren til NRK.

Det var på ei pressevisning på teateret tirsdag at prosjektet ble kjent.

– Må være litt dristige

Kristian Seltun

Kristian Seltun er teatersjef ved Trøndelag Teater. Han er meget fornøyd med å få Motorpsycho i orkestergrava til neste år.

Foto: GT Nergaard

Teatersjef Kristian Seltun synes satsinga er spennende.

– Vi må være litt dristige. Dette er kjente navn her i Trøndelag, og vi synes det er kult at vi får ha Motorpsycho i orkestergraven under hele forestillingsperioden. Slå den du, sier han til NRK.

Det vil bli omtrent 40 forestillinger av stykket, som også er et samarbeid med «De Utvalgte». Det vil gå på Gamle Scene høsten 2016.

Motorpsycho er også aktuelle med ny utstilling på Rockheim. «Supersonic Scientists – Ei utstilling om Motorpsycho» åpner fredag kveld denne uka.

Motorpsycho

Motorpsycho startet sin karriere i 1989. Bandet består i dag av Bent Sæther på bass og vokal, Hans Magnus «Snah» Ryan på gitar og vokal og Kenneth Kapstad på trommer.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
Motorpsycho spiller i orkestergrava i et stykke Carl Frode Tiller ikke har skrevet ferdig ennå, og ei juleforestilling med vill ironi og satire over religiøse tema. Pluss Karlsson på taket. Det er noen av mange nyheter som kommer på Trøndelag Teater neste år.