NRK Meny
Normal

Mordbrannsiktet mann (50) løslatt

Den 50 år gamle mannen som er siktet for mordbrann etter brannene på Risvollan og Nidarvoll i forrige uke, er nå løslatt.

Sunnlandbrann

TO BRANNER: Mannen er siktet for å stå bak brannen i en brakkerigg ved Sunnland skole (bildet), samt i Risvollan borettslag.

Foto: HENRIK SUNDGAARD

Mannen ble torsdag i forrige uke varetektsfengslet fram til lille julaften, og anket på stedet. Anken ble forkastet.

Mandag ble mannen løslatt.

– 50-åringen som ble pågrepet for brannene på Risvollan og Sunnland skole ble i går løslatt fra varetektsfenglsing, sier seksjonsleder for etterforskning i Sør-Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde-Eidem, til NRK.

Anders Sunde-Eidem

Seksjonsleder for etterforskning i Sør-Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde-Eidem.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

Fortsatt siktet

Sunde-Eidem sier at årsaken til løslatelsen er at bevismaterialet mot mannen er blitt svekket etter de siste dagenes etterforskning.

– Med de etterforskningsskrittene vi har gjort de siste dagene, har vi ikke klart å knytte siktede nærmere til saken, sier Sunde-Eidem.

Siktelsen er foreløpig ikke frafalt.

– Det pågår fortsatt etterforskning i saken, sier politiadvokat Ellen Moksness Andresen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Glad for løslatelse

Mannen er siktet for overtredelse av Straffelovens §148, den såkalte mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 år. I tillegg er han siktet for §292, som omhandler grovt skadeverk.

Mannen ble opprinnelig varetektsfengslet frem til 23. desember, men politiet har plikt til å løslate personer i varetekt når bevissituasjonen tilsier det.

– Han er selvøfølgelig glad for å bli løslatt. Utover det, har han foreløpig ikke kommentert løslatelsen, sier 50-åringens forsvarer Per Wold til NRK.