Molde forsvarte NM-gull på straffer mot RBK G19

Rosenborg hadde NM-gullet for G19 i sin hule hånd, men Moldes unggutter snudde kampen og vant på straffer etter at det sto 2-2 etter ordinær tid lørdag.

Molde G19 feirer NM-gull 2017

Molde G19 feirer NM-gullet.

Molde er Norgesmestere etter en dramatisk finale mot Rosenborg i NM G19.

Andreas Helmersen fra RBK satte ballen i nettet rett før pause, mens Erik Botheim økte ledelsen til laget etter 65 minutter.

Rosenborgs juniortrener Roger Naustan bekreftet før kampen at det kan bli aktuelt for Botheim å spille både juniorfinale og seriekamp mot Viking søndag.

Molde reduserte imidlertid umiddelbart etter Botheims 2-0-mål ved Elias Edison Mordal, og etter å ha satt inn Erling Braut Håland ved pause kom mål nummer to etter 75 minutter. Martin Ove Roseth steg til værs på en dødball.

Ekstraomganger og straffekonkurranse

Etter målløse ekstraomganger holdt Moldes unggutter hodene kaldest fra elleve meter. Molde vant 5-4 på straffer og forsvarte NM-gullet fra i fjor.

– Det var en thriller av en kamp. Roseneborg ledet 2-0, men vi kom tilbake. Vi gir aldri opp. Det var ikke vår beste kamp, men vi viste moral og kom tilbake, sier Molde-trener Daniel Berg Hestad til fotball.no.

- Vi var ute å kjøre i straffesparkkonkurransen også, men slo tilbake igjen. Det er sånn fotball skal være. Det er små marginer og det kunne bikket begge veier, sier Berg Hestad.

Det er ikke bare Erling Braut Håland som har arvet gode fotballgener på disse to juniorlagene. For Molde var Daniel Berg Hestads sønn, Tobias Hestad i troppen. I tillegg var Tobias Svendsen, yngre bror av Hammarbys Sander Svendsen som var med på fjorårets cupfinale, sentral på finalelaget.

For Rosenborgs G19-lag spilte Tobias Bjørnebye, sønn av Stig Inge, og Filip Brattbakk, sønn av Harald Martin. I tillegg har Teodor Berg Haltvik en meget kjent tante som har gjort det skarpt på håndballbanen.