Møkkavær i Trøndelag

Det er nå stor vannføring i mange trønderske elver, og regnværet fortsetter.

Under paraplyen i regnet
Foto: MAXPPP / PHOTOPQR/L'ALSACE

- Vannføringa i alle de trønderske vassdragene har steget, og vi følger ekstra godt med i dag. Det sier vakthavende hydrolog ved Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, Thomas Skaugen.

Mest vann i Namdalen

Vannføringa er størst i Nord-Trøndelag, og særlig i Namdalen. Det er svært høy vannføring til å være på denne tida av året, sier Skaugen. Vannmengder som de vi har nå inntreffer ca. annahvert år. Selv om det er mye vann i de trønderske elvene, så er ikke grensa for å sende ut flomvarsel nådd ennå.

Våtest i Åfjord

Ved klimastasjonen Momyr i Åfjord har det regna jevnt det siste døgnet. Hele 69,2 mm nedbør falt fra klokka 8 lørdag morgen til klokka 8 søndag morgen. Det forteller stastsmeteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet, Karsten Eitrheim, til NRK Trøndelag.

Eitrheim forteller videre om store variasjoner i nedbørsmengden det siste døgnet.

- 1,1 mm på Værnes og 69,2 mm i Åfjord er store lokale forskjeller.

Kan bli snø til natten

Vi kan vente oss vestavind og bygevær de kommende to dagene. Det vil også bli lavere temperatur. Til natta kan det bli snø i fjellet, over 700 meter.

Tre over vegen

Det dårlige været første også til at det ramla trær ut i vegen flere steder i Trøndelag søndag morgen. Statens vegvesen melder om tre i vegbanen på Fv. 465 ved Mørkmarka og på Rv. 17 ved Skogmo. På begge steder ble vegbanen ryddet raskt.