Mohammed hjelper mennesker i nød

Palestineren Mohammad Salimia driver en liten restaurant i Namsos, men han hjelper også asylsøkere og flyktninger i nød.

Mohammad Salimia

Mohammed Salimia trives godt bak disken i restauranten han driver i Namsos sentrum.

Foto: Kjartan Trana/NRK

For i Namsos har restauranten La Perla blitt en liten hjelpesentral for flyktningene i byen. Daglig leder Mohammad Salimia prøver å rekke ut ei hånd til alle som trenger det.

Penger og leilighet

– Jeg forsøker å hjelpe alle som kommer hit. Det kan være med penger eller et sted å bo. Det kommer mange hit, flere hver dag og spør om hjelp, forteller han.

Han er egentlig utdannet hjelpepleier i hjemlandet, men hadde ikke de nødvendige papirene for å fortsette den karrieren da han kom til Norge.

– Han er en veldig god og snill mann. Jeg håper han har det godt i resten av sitt liv, sier en kvinne som er innom restauranten for å få hjelp.

Fisketur til Jøa

Mohammed Salimia tar gjerne en tur ut med flyktningene også. På fisketur til Jøa eller en tur til kommunen for å spørre om noe praktisk. Den flittige palestineren brenner for å hjelpe andre.

Mohammad Salimia

Mohammed er glad han kan hjelpe mennesker som trenger det.

Foto: Kjartan Trana/NRK

– Jeg spør alle jeg kjenner om de kan hjelpe meg med å få løst problemene folk kommer med. Jeg snakker jo både norsk og arabisk, og blir glad hvis jeg kan gjøre noe spesielt for folk, sier han.

Det ligger kanskje et lite politisk ønske bak all denne hjelpsomheten. Et ønske om at noen en gang skal hjelpe palestinerne også. Men først og fremst mener han det dreier seg om at man ikke tar med seg noe fra dette livet, men bare legger igjen sine handlinger.

Flere restauranter

– Men det drypper blod fra hjertet mitt når jeg tenker på alle de som trenger hjelp, og som jeg ikke kan hjelpe, mener Salimia.

I dag driver han altså restaurant i Namsos, men han håper å starte flere andre steder i Trøndelag.

– Jeg vil ikke bare sitte her, men være med å utvikle dette landet videre. Så hvis jeg åpner flere restauranter, vil det gi arbeid til flere også, sier Mohammed Salimia.