Mix satser på seier til RBK og Tyskland

Mikkel Mix Diskerud satser på seier til RBK over VIF, og at Tyskland vinner VM-finalen. – Tysk seier ser bedre ut for USA, sier Diskerud.

Mikkel Diskerud

Mikkel Diskerud tror på seier mot Vålerenga.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborgs midtbanespiller er tilbake på RBK-laget etter VM-pausen. Mikkel "Mix" Diskerud fikk ikke spille for USA, men satt på benken under samtlige VM-kamper til landslaget som opplevde en enorm støtte fra USAs befolkning under mesterskapet.

USA var det landslaget som hadde flest tilreisende til Brasil, og flere arenaer i USA hadde meget godt besøk av supportere som fulgte kampene på storskjerm. Også president Barack Obama viste seg som en ivrig tilhenger.

– En av de morsomste bortekampene

Derfor ble kontrasten også stor for "Mix", som torsdag spilte sin første kamp på over en måned. På en fotballbane med løpebaner rundt, tribune kun på den ene langsida, og hvor en liten skogstubb skilte banen fra en hovedvei på den andre siden, spilte Diskerud og Rosenborg E-cup-kvalifisering mot Jelgava i Latvia.

– Dette er en viktig del av fotballen, at det er store forskjeller. Jeg liker det sånn, sier Mix, som spilte samtlige 90 minutter i oppgjøret RBK vant 2–0.

Rosenborg-Haugesund
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Søndag venter Vålerenga i Oslo i eliteserien.

– Det er en av sesongens aller morsomste bortekamper, og jeg vil gjerne spille den kampen. Det er Per Joar Hansen som tar ut laget, men jeg føler meg kampklar. Jeg trente godt foran og under VM, og formen er god, sier Mix.

Scoret i Latvia

Mot Jelgava scoret han også det andre målet.

– Mix klarte seg bra. I likhet med flere andre trengte han å spille kamper, og han fikk en omgang sentralt i en treer på midtbanen, og en omgang som indreløper, sier Hansen.

Han foretok hele seks bytter fra 5–3 seieren mot Haugesund. Dermed er det mye som tyder på at det blir flere forandringer når laget offentliggjøres i ettermiddag.

– Vi har scoret 18 mål i løpet av de fem siste kampene, og vi blir hele tiden bedre offensivt, sier Per Joar Hansen.

Tror og håper på Tyskland

Vålerenga – Rosenborg starter klokka 17.00 søndag ettermiddag. Det betyr at folket i hovedstaden skal kunne rekke både eliteseriekampen på Ullevaal og ikke minst VM-finalen mellom Tyskland og Argentina.

Hvem vinner, Mix?

– Åh, det er vanskelig. Veldig vanskelig. Jeg må si jeg håper Tyskland vinner. Den ene fordi da ser det bedre ut for USA, siden vi tapte bare 0–1. Den andre fordi Tyskland spiller god og morsom fotball. Det er et maskinerilag, spillerne står på for hverandre, sier Mikkel Diskerud.