Brannen i Trondheim kan ha blitt påsatt

16 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en garasje i Trondheim. Politiet tror det kan ha skjedd noe kriminelt.

16 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en garasje i Trondheim.

To biler er totalskadd etter brannen. – Heldigvis ble ingen personer skadd, sier politiet som nå mistenker at noe kriminelt kan ha skjedd.

Like før klokka fem i natt, rykket alle nødetater ut til en brann ved Angelltrøa i Trondheim. Ifølge politiet var det mye røyk i området.

– Det er en del garasjer og boliger som ligger tett inntil hverandre på Angelltrøa, så vi startet evakuering ganske raskt, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Barn alene hjemme

Brannvesenet begynte slukningsarbeidet umiddelbart. 16 personer ble evakuert som en følge av brannen.

– Vi gikk hus til hus for å vekke folk for å be de om å komme seg ut. I ett av husene var det et barn som var alene hjemme, men vi fikk raskt evakuert den leiligheten også, sier han.

Noen vitner hørte at det smalt i området like etter at brannen hadde startet. Politiet fryktet det kunne være noen gassflasker inne i brannen, men det viste seg å ikke stemme.

– To biler er totalskadd etter brannen. Heldigvis ble ingen personer skadd, derfor er ingen sendt til sykehus, sier Handegard.

Politiet hadde sørget for overnatting og transport for de evakuerte, men det var ikke nødvendig. Alle har nå kommet seg hjem igjen, opplyser politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

brann ved angelltrøa

Brannårsaken er ikke kjent, men politiet etterforsker videre i morgentimene i dag.

Foto: Henrik Sundgård

Mistanke

Politiet mistenker at det kan ha skjedd noe kriminelt i forkant av brannen i Sildråpeveien på Angelltrøa.

– Noen vitner hadde observert en mann som var på vei bort fra åstedet. Han ble ropt på og reagerte med å legge seg ned på bakken, men løp bort fra stedet, sier operasjonslederen.

Politiet sendte en hundepatrulje for å undersøke området. Hunder har funnet spor og nå vil de gjøre flere åstedsundersøkelser i morgentimene.

Brannårsaken er ikke kjent.