NRK Meny
Normal

Misliker at det blir slutt på gratisparkeringen

Ordførerens forslag om å kutte gratis parkering for elbiler i Trondheim skaper debatt. – Drastisk, sier Trine Raaen Winje, som også parkerer i sentrum med elbil.

Trine Raaen Winje

Trine Raaen Winje liker ikke at det blir slutt på gratis parkering for elbiler i Trondheim.

Foto: Per Ingvar Rognes/NRK

Rita Ottervik

Rita Ottervik er ordfører i Trondheim.

Foto: Per Ingvar Rognes/NRK

Etter at ordfører Rita Ottervik torsdag slo fast at det blir slutt på gratis parkering for elbiler i Trondheim sentrum fra nyttår, har kommentarene rydd inn på NRK Trøndelags facebookside.

– Drastisk

– Jeg synes det er litt drastisk å gå helt til det skritt å fjerne det. Det må jeg innrømme. Samtidig ser jeg at det er en utfordring i forhold til handelen i Midtbyen, sier elbileier Trine Raaen Winje.

Hun parkerer elbilen i parkeringshuset når hun er på jobb om dagene, og ellers benytter hun seg av gratisparkeringen i Midtbyen. Men etter avsløringer om at mange elbileiere utnytter at det er gratis å parkere i tre timer, til å stå der hele dagen, kom reaksjonene fra politikerne torsdag.

Elbil

Mange elbileiere har utnyttet systemet med gratis parkering.

Foto: NRK

– Det var ikke intensjonen ved parkeringa vi har i Midtbyen i dag. Det skal være handelsparkering. Arbeidsplassparkering kan vi ha i parkeringshus og utenfor byen. Handelsparkerings må ha førsteprioritet i sentrum, sier ordfører Rita Ottervik.

1. januar 2017

Dermed forsvinner ordningen med gratis parkering for elbiler fra 1. januar 2017.

– Det gjør vi fordi vi ønsker å ha tilgjengelig handels- og serviceparkering i byen. Skal du på sykehuset må man ha muligheten til å parkere. Da kan ikke noen som har elbil stå og ta opp plassene hele dagen, sier Ottervik.

Ottervik sier godene som elbileierne har i dag gradvis vil forsvinne. Også muligheten til å kjøre i kollektivfeltene sammen med bussene.

– Det handler om at bussen skal fram, og i en by og region som vokser er vi nødt til å ha effektive kollektivsystem der folk kommer seg raskt fram med buss, sier ordføreren i Trondheim.

Trine Raaen Winje synes dette er synd.

– Vi hadde ikke kjøpt elbil som nummer to-bil, hvis det ikke var for fordeler som gratis parkering og bompenger. Det er avgjørende for vår familie, sier hun til NRK.