Misfornøyde etter streikeslutt

Lærere synes ikke resultatet av streiken er godt nok.

UNIO-streik
Foto: Hans H. Bjørstad

Streiken blant lærerne på 30 skoler i Trondheim og Steinkjer ble avblåst onsdag da Unio fikk løfter fra KS om en god lønnsutvikling de neste åra. Men ikke alle er fornøyde med resultatet av streiken.

- Når man går ut i streik har man forventninger om et konkret resultat, og for vår del var forventningene høye. Derfor er vi sjokkerte over at streiken ble avsluttet på denne måten etter så kort tid, uten noe konkret resultat om høyere lønn og lønnsutvikling for oss som jobber i skolen, sier Merete Lebesby, tillitsvalgt på Saupstad skole til NRK.

Skuffelse

En ringerunde til flere av de tillitsvalgte på de 30 skolene i Trøndelag som har vært ute i streik viser at lærerne er skuffet og overrasket over at streiken ble avsluttet onsdag. Mange er frustrerte over resultatet mens andre er usikre på hva de egentlig har oppnådd.

- Utdanningsforbundet har et forklaringsansvar, jeg forventer at vi blir godt oppdatert i løpet av de nærmeste dagene, sier Knut Iversen som er tillitsvalgt på Flatåsen skole.

Løfter

Unio har fått løfter om en god lønnsutvikling, fått arbeidsgiveren med seg i kampen for likelønn og fått anerkjennelse for at utdanning må lønne seg. Hvis lønnsutviklingen ikke blir like god som for andre, vil de få penger de to neste åra.

- Vi har fått et resultat vi kan gå for, nå skal vi sørge for at alle våre medlemmer skjønner de forsikringene som ligger i protokollen. Jeg skjønner at det er en frustrasjon fordi mediene har sagt: – ikke en kroner mer, - ingen ting. Men sånn er det ikke, sier Lisbet Strickert, leder i Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag.

Tillitsvalgt på Saupstad skole, Merete Lebesby, mener uravstemninga blir viktig.

- Da får man et bilde på hva lærerstanden mener om streiken og resulatet av den, sier Lebesby.

Siste fra Trøndelag

Ukas første Midtnytt med Alf Skille

Ukas første Midtnytt med Alf Skille