Millionstøtte til flyrute

Direkteruten mellom Ørland og Gardermoen får en million kroner i støtte fra Samferdselsdepartementet.

Air Norway-fly.
Foto: Christian Camhaug/Scanair

Air Norways daglige rute er rammet av finanskrisen, men nå kommer det friske midler til driften.

Ordfører i Ørland, Hallgeir Grøntvedt ( Sp) sier pengene er viktig for fremtiden til ruten.

Kommunen har subsidiert flyruten med en million i året for å sikre direkteavgangen mellom Ørland og Gardermoen.

- Dette betyr veldig mye. Dette gjør det også mye enklere for kommunen å bidra videre, sier Grøntvedt til NRK Trøndelag.

Magert

Flyruten har opplevd magre tider på grunn av sterk kurs på danske kroner, nedgang i passasjerer fra Forsvaret og en periode med ombyggig på flyterminalen, skriver Fosna-Folket.

- Nå har passasjertallet gått opp og vi har belegg på 70 prosent og det er jo veldig bra. I tillegg var det er lite overskudd på ruta i fjor når vi ser bort i fra tilskuddene fra kommunen, sier Grøntvedt.

Stort behov

Ordføreren mener det beviser at det er behov for ruten mellom Fosen og hovedstaden.

Nå ønsker politikerne å få ruten inn på kortbanenettet.

- Det hadde vært ønskelig å få Air Norways sin rute inn på kortbanenettet. Det vil bety at kostnadene våre blir dekket og at flybillettene blir rimeligere. Dette vil igjen føre til at enda flere vil bruke flyruten, sier Hallgeir Grøntvedt.

Han legger til at ruten mellom Fagernes og Oslo, som er en del av kortbanenettet, får over 11 millioner kroner i støtte. Ruten har dårligere belegg enn ruten mellom Ørland og Oslo.

- Flyruten er viktig og jeg er veldig glad for pengestøtten slik at ruten kan fortsette mens vi arbeider videre med å få den inn på kortbanenettet, sier Grøntvedt.