Hopp til innhold

Millionskader i familieparken

Namsskogan Familiepark ble påført skader for rundt to millioner kroner under stormen Hildes herjinger forrige helg.

Namsskogan familiepark etter "Hilde"

Parkleder Turid Bredesen i familieparken rett etter at stormen herjet forrige helg. Nå er det aller meste ryddet opp igjen.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Det viser de foreløpige beregningene etter at rundt 800 trær blåste ned innenfor parkområdet. Heldigvis ble verken dyr eller mennesker skadet under stormen, og ingen dyr kom seg ut av innhegningene sine.

– Enormt mye arbeid

– Det er enormt mye arbeid som er lagt ned etter stormen. Vi hadde en takstmann på besøk som oppsummerte de foreløpige skadene til rundt en million kroner. I tillegg vil reparasjonsarbeidet til våren koste cirka like mye, mener fungerende parkleder i Namsskogan, Liv Trones.

Allerede til helga skal det være julemarked og flere andre arrangementer i Namsskogan Familiepark.

– Vi har stort sett fått ryddet ganske bra i parken nå, men det ligger fortsatt igjen en del kvister etter stormen. Men alt er klart for årets førjulsmarked, sier Trones.

Der blir det altså tradisjonelt julemarked både lørdag og søndag. I tillegg kommer The Fox og skal danse sammen med den syngende Namsskogan-ordføreren, Stian Brekkvassmo.

Uavklart om forsikring

– Det blir flere aktiviteter både for barn og voksne, og jeg vil også nevne konserten med Rasmus Rohde og verdens beste band. Så får vi håpe at været blir bra, sier Trones.

Fortsatt gjenstår altså mye arbeid i Namsskogan Familiepark etter stormen, og forsikringsoppgjøret er heller ikke på plass.

– Vi vet ennå ikke om vi får igjen noe av utgiftene våre på forsikringen vår. Det blir et arbeid vi må følge opp i tida framover. Men uansett skal parken framstå på en flott måte når vi åpne for normal drift igjen til sommeren, lover Liv Trones.

Hogstmaskin Namsskogan familiepark

Rundt 800 trær ble blåst ned inne i Namsskogan Familiepark.

Foto: Camilla Bilstad / NRK