NRK Meny
Normal

Millionkrav mot kjendisadvokat

Ulf Hammern og familien krever rundt fem millioner kroner i erstatning fra advokat Christian Wiig.

Advokat Christian Wiig
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Familien Hammern mener deres tidligere forsvarer gjorde mange feil i forsøket på å få større erstatning etter at Ulf Hammern frikjent i Bjugn-saken.

- Han har ikke fremsatt alle de kravene det burde vært naturlig å fremmme den gangen han representerte Ulf Hammern, det er heller ikke fremsatt noe krav på vegne av den øvrige familien, sier advokat Per Danielsen som fremmer søksmålet for familien Hammern.

Bjugn-saken ble en av landets mest omfattende straffesaker, av 30 personer som ble mistenkt for misbruk av barn i Bjugn ble kun barnehageassistenten Ulf Hammern tiltalt og stilt for retten. I 1995 ble han frikjent på alle punkter, men erstatningen var lav: 170 000 kroner, Hammern kunne ikke sannsynliggjøre at han ikke hadde gjort det han sto tiltalt for.

Ulf Hammern og forsvarer Christian Wiig tok saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg som satte dette prinsippet til side. Men Wiig fremmet ikke krav om erstatning i Strasbourg, noe de hadde adgang til. Og Wiig skal ikke ha overholdt tidsfrister for å få gjenopptatt erstatningssaken i de norske domstolene. Derfor saksøker nå Ulf Hammern og familien den tidligere advokaten sin.

- For det første har det påført dem et stort økonomisk tap. I tillegg er de blitt frarøvet retten til å få oppreisning, altså plaster på såret. For det tredje burde de vært ferdig med saken for flere år siden, og det er ekstra leit, sier advokat Per Danielsen.

Advokat Christian Wiig er ikke informert, han stiller seg uforstående til at Hammerns familie krever erstatning.

- Når det gjelder Ulf Hammern er det mulig at advokat Sigurd Klomsæt og jeg har valgt en feil fremgangsmåte. Det vil jeg i tilfelle ikke si noe om nå, jeg vil se på kravet først. I så fall går jeg ut fra at familien Hammern også har levert søksmål mot advokat Klomsæt, sier advokat Christian Wiig.

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.