Hopp til innhold

Millionær med drømmer

Trondheimsforfatter Anne B. Ragde tjente 4,5 millioner kroner i fjor. Hun drømmer om et sjøfly og vil redde fjellapene i Kongo.

Anne B. Ragde strålende fornøyd
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Etter suksessen med trilogen om familien Neshov fra Byneset, har forfatter Anne B. Ragde nok til salt i maten.

Nøysom millionær

Hun er notert med om lag 4,6 millioner kroner i inntekt for fjoråret i følge skattelistene. Året før innkasserte trondheimsforfatteren 5,5 millioner kroner.

Likevel har hun ikke forandret livsstil radikalt. I følge Dagbladet kaster hun aldri mat, kjører rundt i en 12 år gammel bil og damper gamle frimerker.

- Jeg har ikke sans for bruk- og kastmentaliteten. Det er ikke noe jeg koketterer med. Jeg er sånn, nøkternhet ligger i blodet, og det er jeg veldig glad for. Nordmenn er blitt veldig bortskjemte, sier hun til avisa.

Men noe luksus unner hun seg.

- Jeg er veldig glad champagne, hvitvin og god mat. Der går det nok noen penger Men sigarettene får jeg venner til å kjøpe med fra utlandet, sier hun til Dagbladet.

Investerer i opplevelser

Anne B. Ragde planlegger et sabbatsår i 2008. Ingen jobbing, bare reiser og opplevelser. Både Island, Grønland, Færøyene og Shetland er tegnet inn på reiseruta. Men den første turen hennes neste år går til Wien sammen med moren. Der skal de på nyttårskonsert med Wiener-filharmonikerne, en drøm begge har hatt lenge.

Ragde har også lenge drømt om å ta sjøflysertifikat.

- Jeg skal investere i opplevelser, lykke og velvære, sier Ragde til avisen.

Støtter WWF

Trondheimsforfatteren er som vanlig travelt opptatt. Til uka drar hun til Oslo for å lansere en humorbok hun har skrevet sammen med Unni Lindell.

Men tid til å støtte World Wide Fund (WWF) har hun. Organisasjonen har en aksjon gående i Kongo, og Ragde har engasjert seg i saken.

- WWF har en kjempeaksjon gående fordi lokalbefolkningen i Kongo hugger ned skogen der fjellapene bor. De blir skutt av krypskyttere, og har ingen steder å gjemme seg når skogen hugges ned. Fyringsveden jeg kjøper blir gitt til lokalbefolkningen sånn at de kan stoppe huggingen, forteller hun til VG.