Midtsjø og Gytkjær herjet med Stabæk

Fredrik Midtsjø åpnet målkontoen mot et sjanseløst Stabæk-lag og sørget for at Rosenborg vant 3–1 på Lerkendal.

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø (foran) og Christian Gytkjær jubler etter 1–0 av Midtsjø i eliteseriekampen mellom RBK og Stabæk på Lerkendal stadion

Trønderne avgjorde kampen med tre mål på 13 minutter, to av dem signert Midtsjø. 22-åringen som debuterte for det norske landslaget mot Estland i mars scoret fire mål i fjor, men sto uten nettkjenning før søndagens oppgjør mot Stabæk.

Christian Gytkjær gjorde 3–0 med en flott heading, danskens tredje mål for Rosenborg så langt.

– Vi er litt som en maskin og er ekstremt gode kollektive. Vi håper bare det fortsetter, sier Rosenborg danske målscorer.

Topper tabellen med to poeng

Med tre poeng topper Rosenborg tabellen to poeng foran Odd, som slo Bodø/Glimt tidligere på dagen. Trønderne er fortsatt ubeseiret siden tapet for Skien-laget i sesongåpningen.

Stabæk var sjanseløs i Trondheim og hadde knapt en eneste sjanse før Luc Kassi straffet et sløvt Rosenborg-forsvar rett før slutt. Stabæk ligger uansett nest sist på tabellen og står kun med én seier (2-1 hjemme mot Vålerenga) så langt.

– Det er alltid skuffende å tape, men Rosenborg var gode i dag. I dag slet vi med å holde følge med Rosenborg. De hadde rett og slett høyere tempo i det de gjorde, sier Stabæk-trener Billy McKinlay.

RBK-dominans

Rosenborg kjørte over Stabæk etter alle kunstens regler de første 45 minuttene, men utrolig nok endte bare ett av 16 skuddforsøk i nettmaskene.

Spesielt De Lanlay og Gytkjær terroriserte Stabæk-forsvaret. Stavanger-gutten traff stolpen, mens Gytkjær var centimeter fra å sende Rosenborg i ledelsen ved to anledninger.

På overtid kom den forløsende scoringen. De Lanlays innlegg traff Midtsjø, som stusset ballen videre i lengste med luggen.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær scoret sitt tredje mål for sesongen.

– Deilig med en scoring

Stabæk måtte fram for å jage poeng, men rakk knapt å planlegge første trekk før Midtsjø gjorde vondt til verre. Langskuddet gikk via Nicolai Næss, over Sayouba Mandé og inn i nettet.

Tre minutter senere traff også Gytkjær innenfor stengene. Fra kanten av femmeteren headet han ballen i en perfekt bue over keeper etter et frispark fra venstre slått av Gudmundur Thórarinsson.

– Jeg har hatt litt stang ut i det siste, så det var deilig med en scoring i dag, sier Christian Gytkjær til NRK.

Har matchvinnere i alle lagdeler

Kåre Ingebrigtsen tok etter hvert ut kampens profiler Midtsjø, De Lanlay og Gytkjær, og tre minutter før slutt fikk Stabæk trøstemål da Kassi trillet ballen i lengste hjørne alene med André Hansen.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi gjennomfører kampen i dag.Det er viktig at vi har bredde i stallen til å rulere. Vi har matchvinnere i alle lagdeler, og det trengs med det tøffe kampprogrammet i mai, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.