NRK Meny
Normal

Midtsjø gleder seg til første kamp hjemme

Fersk landslagsspiller Fredrik Midtsjø lover full fart fra start. Kveldens kamp mot Strømsgodset kl. 1800 kommer ikke til å ligne forrige helgs nederlag mot Odd.

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø på trening for Rosenborg.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Midtsjø (22) forstår at mange på

Anders Konradsen

Anders Konradsen i kamp mot Molde på Lerkendal i 2015.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

tribunen kommer til å savne Ole Selnæs' pasningsfot. Samtidig framsnakker han ersatter Anders Konradsen som tilrettelegger fra midtbanen.

I tilfelle Pål André Helland ikke starter har noen pekt på Midtsjø som erstatter på vingen.

Potet og omplassering

Nå har jeg blitt en skikkelig potet som kan spille hvor du vil. Omplassering tar jeg som ei utfordring. Jeg håper også å ha blitt mere målretta - i fjor var jeg småskadet rett som det var. I år har jeg fått mer tid til å stå igjen etter trening og terpe på avslutninger med mer snert enn jeg hadde i fjor. Nå mener jeg å ha fått mere kraft i skuddene mine.

"Gresset er grønt for alle"

Midtsjø avfeier spekulasjonene om at det nylagte gresset er for løst, og kan påvirke både spill og kamputfall.

Selnæs og Midtsjø

Fredrik Midtsjø (th) og Ole Kristian Selnæs under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sandnes Ulf på Lerkendal i 2014. RBK vant 3 - 1.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I så fall er det likt for begge lag.

Da han var utlånt til Sandnes-Ulf i sesongen 2014 ble det fem nettkjenninger for levangermannen (22). Siden han spilte sin første eliteseriekamp for RBK i 2011 har han notert seks mål for laget.

Indreløper

Christer Basma, tidligere RBK-spiller, sa under NRK's direktesendte "vorspiel" fredag at Midtsjø hadde godt av å være lånt ut til Sandnes-Ulf i 2014, der han fikk en sentral rolle. Basma ser likevel Midtsjø som en mer klassisk indreløper i RBK's 4-3-3-system enn som en som kan direkte erstatte Selnæs.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25