Midtsjø gleder seg til første kamp hjemme

Fersk landslagsspiller Fredrik Midtsjø lover full fart fra start. Kveldens kamp mot Strømsgodset kl. 1800 kommer ikke til å ligne forrige helgs nederlag mot Odd.

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø på trening for Rosenborg.

Foto: Erland Knutsen / NRK
Alf Skille
Journalist

Midtsjø (22) forstår at mange på

Anders Konradsen

Anders Konradsen i kamp mot Molde på Lerkendal i 2015.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

tribunen kommer til å savne Ole Selnæs' pasningsfot. Samtidig framsnakker han ersatter Anders Konradsen som tilrettelegger fra midtbanen.

I tilfelle Pål André Helland ikke starter har noen pekt på Midtsjø som erstatter på vingen.

Potet og omplassering

Nå har jeg blitt en skikkelig potet som kan spille hvor du vil. Omplassering tar jeg som ei utfordring. Jeg håper også å ha blitt mere målretta - i fjor var jeg småskadet rett som det var. I år har jeg fått mer tid til å stå igjen etter trening og terpe på avslutninger med mer snert enn jeg hadde i fjor. Nå mener jeg å ha fått mere kraft i skuddene mine.

"Gresset er grønt for alle"

Midtsjø avfeier spekulasjonene om at det nylagte gresset er for løst, og kan påvirke både spill og kamputfall.

Selnæs og Midtsjø

Fredrik Midtsjø (th) og Ole Kristian Selnæs under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sandnes Ulf på Lerkendal i 2014. RBK vant 3 - 1.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I så fall er det likt for begge lag.

Da han var utlånt til Sandnes-Ulf i sesongen 2014 ble det fem nettkjenninger for levangermannen (22). Siden han spilte sin første eliteseriekamp for RBK i 2011 har han notert seks mål for laget.

Indreløper

Christer Basma, tidligere RBK-spiller, sa under NRK's direktesendte "vorspiel" fredag at Midtsjø hadde godt av å være lånt ut til Sandnes-Ulf i 2014, der han fikk en sentral rolle. Basma ser likevel Midtsjø som en mer klassisk indreløper i RBK's 4-3-3-system enn som en som kan direkte erstatte Selnæs.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.