Eurovision-fans fra flere land er på plass i Trondheim – Joey fra USA gleder seg

– Det reiser folk fra hele Europa og verden for å dele denne festen med det norske folk, sier MGP-sjef Stig Karlsen.

Joey Sigona fra New York er i Trondheim for første gang for å følge MGP-finalen.

STORFAN: Joey Sigona fra New York er i Trondheim for første gang for å følge MGP-finalen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Den årlige Melodi Grand Prix-finalen skal for første gang holdes i Trondheim, men det er ikke bare trøndere som kommer for å se på showet. Mennesker fra alle kriker og kroker i verden har ankommet byen for landets største musikkfest.

– Jeg har sett på Eurovision siden jeg gikk på skolen. Sakte, men sikkert ble jeg en stor fan. Det har vært i to-tre år at jeg har kommet for å se konkurransene direkte, sier Joey Sigona fra New York.

Det er lett for Joey å sette ord på følelsene sine overfor MGP:

– Det er en så stor fest og den er full av kjærlighet. Jeg syns det er en flott stemning og fellesskap å være en del av.

Største MGP-festen i USA

Det er ikke bare europeiske land som følger tett med på konkurransen. Amerikaneren er kun en av mange som beundrer showet, sangene og artistene.

– Jeg er vert for en Eurovision-fest i New York. Her dukker som regel rundt 100–200 folk opp, forklarer han.

Sigona understreker at selv om dette anses som en liten fest i New York, så er den en av de største Eurovision-festene i USA.

MGP-finalistene 2020

Finalistene i MGP 2020: Liza Vassilieva, Raylee, Magnus Bokn, Ulrikke Brandstorp, Akuvi, Didrik og Emil, Sondrey, Kristin Husøy, Rein Alexander og Tone Damli.

Foto: NRK

– En spesiell helg

MGP-sjef Stig Karlsen mener fellesskapet hos fansen binder mange land sammen og gjør at musikken når over landegrensene.

– Det reiser folk fra hele Europa og verden for å dele denne festen med det norske folk. Det er jo spesielt, sier Karlsen.

MGP-sjef Stig Karlsen på prøver dagen før finalen.

POPULÆRT UTENLANDS: Den norske finalen har lokket til seg mange flere enn bare trøndere til spektrum.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Han gjør det klart at det ikke bare er lokale fans som var interessert i plassene ved Trondheim spektrum.

– Jeg har plukket opp at det kommer folk fra England, Nederland, Sverige og Danmark. Litt her og der. Madeira har jeg hørt det er en som skal komme fra, så det er ganske artig, sier MGP-sjefen.

Rundt om i verden sitter Eurovision-fans i spenning før den norske MGP-finalen. Amerikanske Wiwiblogs er an flere fansider som følger MGP, med kåring av sine norske favorittlåter før finalen.

FAVORITT FRA I FJOR: Joey Sigona erklærer fjorårets «The Bubble» av Adrian Jørgensen som sin favoritt MGP-låt noensinne.

Tilbake for andre gang

Det er ikke første gang Joey kommer til Norge. I fjor var han nemlig i Oslo og så KEiiNO vinne. Han erklærer fjorårets «The Bubble» av Adrian Jørgensen som sin favoritt MGP-låt noensinne.

– Jeg har en favoritt i år også.

Hvem er det da?

– Jeg kan ikke si det! Jeg vil ikke såre alle andres følelser, sier han og ler før lørdagens norske finale.