Hopp til innhold

Metallrocker tapte veddemål - må gå fra Sverige til Norge

Vokalisten i det kjente metal-bandet Sabaton tapte et veddemål med bandkompisene. Nå må han gå hele veien fra Sverige til Norge.

Vokalisten i det kjente metal-bandet Sabaton tapte et veddemål med bandkompisene og må dermed gå hele veien fra Sverige til Norge.

– I begynnelsen angret jeg veldig, men etter at jeg la ut en video på Facebook har responsen vært enorm, nå er det blitt ganske artig, sier Joakim Brodén til NRK.

Sabaton skal riktignok være kjent for å gjøre en del PR-stunt i forkant av konsertene, men vokalisten hevder dette er helt seriøst.

– Da jeg tapte veddemålet sa jeg at jeg skulle gå på tull, men nå har jeg bestemt meg for å fullføre, sier han.

Brodén skal ikke gå sammenhengende fra Falun til Trondheim, men han går de dagene der det passer med kalenderen.

Spilte for 100 000 tilskuere

Sabaton

Sabaton spiller sin siste konsert i Norge før de drar på turne til Japan.

Foto: Trondheim Metal Fest

Målet er å ende opp i trønderhovedstaden der bandet skal spille konsert under Trondheim Metal Fest, som går av stabelen 1. oktober.

Bandet har tidligere spilt for 100 000 tilskuere på Download Festival i England. Festivalsjef Eirik Tiller, er derfor begeistret for at de også tar turen til lille Trondheim. Han synes stuntet til Brodén er artig.

– Vi har tenkt at det kanskje bare er tull, men nå har vi fått videoer fra flere steder i Norge, så hvis det er tilfelle har de hvert fall lagt mye arbeid i spøken, sier han til NRK.

På den første videoen ser man at vokalisten går forbi grensen til Norge. Han har også lagt ut videoer der han passerer Eidsvoll og Kongsvinger.

Les også: – Starten på en ny æra for konsertbyen Trondheim

Kommer folk fra hele verden

Festivalsjef Eirik Tiller

Festivalsjef Eirik Tiller tror metal har blitt mer stuerent.

Foto: Trondheim Metal Fest

Trondheim Metal Fest er Norges største innendørs rock- og metalfestfestival. Det hele startet som en liten greie blant en gjeng med kompiser i 2010, og har siden vokst seg større og større. I år har de derfor flyttet festivalen til det nye Lerkendal-hotellet i Trondheim.

Festivalsjefen synes den økte interessen er fornøyelig, mange av publikummerne kommer langveisfra.

– Vi har solgt billetter til folk fra hele verden. Det kommer festivaldeltakere fra Australia, Russland, Kina og USA, forteller han.

Mange ser kanskje for seg typer med langt hår i svarte klær, når de hører ordet metalfestival. Tiller mener dette ikke lenger er tilfellet.

– Vi er en festival som favner bredt. I fjor ble jeg faktisk overrasket over at det også var en del kortklippete gutter med rutete skjorter, sier han.

Tanks på scenen

Da NRK snakket med Brodén var han på vei til Oslo i bil.

– Jeg jukser litt, nå skal jeg møtte noen venner i Oslo, men neste uke er jeg klar for å gå en ny etappe, sier han.

– Hva kan trønderne vente seg av konserten dere skal spille?

– Masse kult. Vi har med oss en panservogn, så hvis den norske tollen tillater det, blir det et heftig sceneshow, sier Brodén.

Stort sceneshow

Bandet har med seg en panservogn på scenen som veier flere tonn.

Foto: Trondheim Metal Fest