Mer Pstereo på marinen

Pstereo-festivalen får også neste år arrangere folkefest på marinen i Trondheim.

DumDumBoys på Pstereo 2008
Foto: Hans H. Bjørstad

I august i år ble det for første gang arrangert musikkfestival på marinen. Friluftsområdet mellom Nidarosdomen og Nidelva er vernet, men festivalen fikk prøvelåne området på nåde av Trondheim kommune.

Nå har formannskapet bestemt at som eneste arrangement får Pstereo også neste år anledning til å samle tusenvis av mennesker til konserter og folkefest ved Nidelavs bredd.

- Det gir oss et signal, det er et vedtak som sier at vi er de eneste som får ha et så stort arrangement der, sier markedssjef i Pstereo, Bård Flikke.

Sterk miljøprofil

Pstereo-arrangørene satte inn alle kluter på å gjennomføre en bra miljømessig profil under det to dager lange arrangementet i august, samt en ryddesjau av dimensjoner i dagene etter festivalen. Det har nå gitt resultater.

- Vi har hele tiden skjønt at vi må være tålmodige, og skjønt at vi må bevise at vi er verdige, og nå har vi fått igjen for det, sier Flikke.

Fra årets festival:

Video nsps_upload_2008_12_16_14_44_44_387.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Pengestøtte

Festivalen hadde i år navn som Dum Dum Boys, Clutch og Bob Hund på plakaten, og 6-7000 mennesker var innom festivalen. Neste år kan kanskje enda større navn prege programmet.

Pstereo får også mer penger å rutte med neste år. Trondheim kommune øker bevilgningen til 350 000 kroner.

Det er også klart at festivalen får statstøtte, i likhet med Storås-festivalen, neste år. Begge får 200 000 kroner fra Norsk Kulturråd.

- Vi har fått mange gladnyheter i det siste, ja. Vi er glade for tilliten, og nå skal vi stå på og jobbe for å vise at vi er tilliten verdig, sier Flikke.

De første artistnavnene slippes i januar.