NRK Meny
Normal

Mener energistyre må styrkes

En revisjonsrapport slår fast at det har vært uryddig styring i TrønderEnergi. Kontrollkomiteen i Trondheim kommune mener nå at styret i selskapet må styrkes.

Strømløse i Trondheim

Kontrollkomiteen Trondheim kommune mener den finansielle kompetansen i styret i TrønderEnergi må bli bedre.

Foto: NRK

Rune Olsø slutter i Entra

Rune Olsø er en av flere politikere som mener styret i TrønderEnergi må styrkes.

I går var selskapets styreleder Per Kristian Skjærvik i møte med kommunens kontrollkomité. Der måtte han svare på den sterke kritikken mot selskapet som nylig ble presentert i en ny rapport om TrønderEnergi , skriver Dagens Næringsliv.

Presset inn ordfører

– En enstemmig kontrollkomité mener at styret må styrkes. Det er helt åpenbart, sier medlem av kontrollkomiteen, Rune Olsø (Ap) til avisa.

TrønderEnergi er et kraftselskap som eies av 24 kommuner i Sør-Trøndelag og på Nordmøre. De siste årene har selskapet slitt med dårlig lønnsomhet. I rapporten blir TrønderEnergi kritisert for å presse politikere inn i konsernstyret og for å utøve eierskap på feil arenaer.

Blant annet er det blitt kjent at Melhus kommune skal ha presset ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) inn i styret, trass i at valgkomiteen ønsket en annen.

– Mangler finansiell kompetanse

Per Kristian Skjærvik

Per Kristian Skjærvik er styreleder i TrønderEnergi.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Styret er klar over at vi mangler finansiell kompetanse, og vi kunne vært styrket på dette området. Men heldigvis er administrasjonen rimelig god, mener styreleder Per Kristian Skjærvik, som selv er lokalpolitiker fra Rissa.

TrønderEnergi står foran store investeringer i vindkraft og nett, og trenger ifølge Dagens Næringsliv minst en milliard kroner i ny kapital innen 2020.

– Administrasjonen må være nøye med hvordan vi presenterer den finansielle situasjonen overfor styret. Men erfaringen min er at hvis vi forklarer grundig, så går det an å forstå for de fleste, sier finansdirektør Olav Sem Austmo til avisa.