Mener drapet skjedde tidligere

En patolog som er engasjert i drapssak i Trondheim mener kvinna døde tidligere enn de rettsoppnevnte sakkyndige sier.

Drapsåstedet

Den 29 år gamle kvinna ble drept i en studentbolig på Kalvskinnet i Trondheim i januar i år.

Foto: Tor Aage Hansen

– Tiltalte etter drapet på ei 29 år gammel kvinne i Trondheim i januar vil erklære seg skyldig når rettssaken starter mandag. Men han nekter for å ha skjendet liket .

Det sier forsvarer, advokat Christian Wiig. Han har engasjert patolog og professor Bjørnar Olaisen til å vurdere saken.

– Svekker tiltalen

Olaisen mener kvinna ble drept ett døgn tidligere enn det de rettsmedisinsk sakkyndige har kommet fram til. Wiig mener dette svekker tiltalen som ble skjerpet i mai.

Statsadvokaten hadde i utgangspunktet gått inn for tiltale for forsettelig drap, mens Riksadvokaten gikk inn for en skjerpet tiltale som også omfattet likskjending. Det førte til at saken ble utsatt fra mai, til 23.august.

– Jeg registrerer at statsadvokaten har tatt ut tiltale for natt til den 6. januar, men dette er da et annet tidspunkt enn det patologene har kommet fram til. Slik jeg ser det så betyr det at hvis hans forklaring med hensyn til dødstidspunktet stemmer, så vil det styrke tiltaltes forklaring om at han ikke har gjort noe galt med liket.

– Men kan noen andre ha gjort noe galt med liket?

– Nei, jeg mener at ingen har gjort det, sier Wiig.

Aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne vil ikke kommentere de nye opplysningene før rettssaken starter mandag.

Olaisen vil nå bli ført som sakkyndig vitne av forsvaret under rettssaken.

25-åringen har selv forklart at han var ruset på både alkohol og narkotika da drapet skjedde. Prøver av både av tiltalte og avdøde viste spor av metamfetamin.

Mannen tilsto drapet i januar.

Rundt 20 personer er innkalt som vitne i saken, foruten 7 sakkyndige.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.