Mener de har tatt rett mann for bildrapet

Politiet mener de har pågrepet og siktet rett mann for bildrapet på Leinstrand sør for Trondheim, men ønsker likevel mer hjelp fra publikum i saken.

Politiet orienterer om bildrapet

Her kan du se den korte pressekonferansen som etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem hadde i Trondheim lørdag formiddag.

På dagens pressekonferanse kom det fram at den siktede 42-åringen opprinnelig er fra Polen.

De siste åtte årene har han bodd i Norge, og politiet mener at det var han som torsdag kveld kjørte på og drepte en 68 år gammel mann på Leinstrand.

Fredag formiddag ble 42-åringen pågrepet mens han kjørte en Toyota Rav 4 med skader i fronten, og det var nettopp en slik bil politiet hadde etterlyst etter bildrapet.

Mannen ble oppdaget takket være en tipser som la seg på hjul etter den mistenkelige bilen.

– Vi har fått inn mange tips fra publikum i denne saken, og det er vi veldig glade for. Det er spesiell grunn til å berømme det ene vitnet som observerte den aktuelle bilen, og som fulgte etter bilen og meldte fra til oss slik at vi kunne gjøre en pågripelse, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem til NRK.no.

Den bildrapssiktedes forsvarer snakker ut.

SE VIDEO: Torsdag kveld ble en Toyota Rav 4 etterlyst av politiet etter bildrapet på Leinstrand. Fredag formiddag ble en 42-åring, som kjørte en slik bil, pågrepet og siktet i saken.

Langt fra ferdig med etterforskningen

Dødsulykke Leinstrand

Torsdag kveld ble en 68 år gammel mann funnet død på et jorde langs veikanten på Leinstrand. Politiet ber folk som har kjørt i området samme kveld om å melde seg.

Foto: Henrik Sundgård
Bildrap Leinstrand

Dette er drapsbilen, ifølge politiet. Den ble beslaglagt fredag formiddag, og var samme dag til undersøkelse på politihuset i Trondheim.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK
Tore Angen

Tore Angen er den siktede 42-åringens forsvarer.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Selv om de nå har pågrepet og siktet en mann for bildrapet, ønsker politiet likevel flere tips i saken.

– Vi ønsker fremdeles at folk som har kjørt eller beveget seg på strekningen fra Klett mot Spongdal torsdag kveld mellom klokka 19 og 20 melder seg for politiet, sier etterforskningslederen.

– Dere anser med andre ord ikke etterforskninga som ferdig?

– Vi har mye etterforskning som gjenstår i saken, og det er derfor vi ønsker å belyse spesielt ulykkestidspunktet enda bedre, svarer Sunde-Eidem.

Samtidig mener politiet at de har pågrepet riktig gjerningsmann i saken.

– Vi mener han kan holdes til ansvar for det som skjedde, sier politiadvokat Marianne Høyer til NRK.no.

– Trodde han kjørte på et dyr

Den siktede 42-åringen har forklart at han ble blendet av en bil som kjørte mot ham da kollisjonen med den 68 år gamle fotgjengeren skjedde.

Han skal ha stoppet 25–30 meter etter sammenstøtet for å sjekke området rundt bilen, og ifølge forsvareren skal han ha kjørt videre da han ikke så noe.

– Han har erkjent at han kjørte på noe på det aktuelle stedet, men han trodde det var et dyr han hadde kjørt på. Siktelsen går på uaktsomt drap, og han nekter straffskyld, sa forsvarer Tore Angen til NRK fredag.

Mannen sitter fortsatt i politiets varetekt og på grunn av fare for bevisforspillelse blir han i varetekt minimum ut helgen.

NRK Trøndelag akkurat nå