Mener «spruten» er på plass foran mesterligakvaliken

Etter 5–1 og tidvis festfotball hjemme mot Sandefjord, føler Rosenborg at de er i rute før onsdagens bortemøte med irske Dundalk i mesterligakvalifiseringen.

sif

Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad gratuleres av trener Kåre Ingebrigtsen etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal Stadion.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det begynner å sprute mer av oss nå. Spesielt framover. Vi har 11 mål på de tre siste kampene, og vi skaper mye i alle spillets faser. Vi tar med oss en god følelse fra Sandefjord-kampen, sier Pål André Helland, som ble bokført med målgivende pasning i lørdagens nedsabling av laget fra hvalfangerbyen.

– Det har klabbet litt tidligere i sesongen, men nå spruter det mer, sier han.

Hemneværingen gleder seg til onsdagens match mot Dundalk.

– Vi vet det blir tøft. Det blir ei heksegryte borti der. Men det er bare gøy. Og så håper vi å fylle Lerkendal i returoppgjøret, sier Helland.

RBK-vingen er i godt slag, både av og på banen om dagen. Han føler seg i bedre form enn på lenge.

– Jeg har aldri spilt så mange kamper på våren som i år. Det er det jeg trenger. Så skal storformen komme utover høsten, sier han.

Europa er det store målet

Vegar Eggen Hedenstad overrasket med to fulltreffere mot Sandefjord lørdag. Han er enig med Helland i at Rosenborg nå er på gang, og han gleder seg stort til å ta fatt på mesterligakvaliken.

– Det blir spennende. Vårt store mål er å komme oss ut i Europa. Men da må vi både ha litt tur og være god. Jeg synes vi er på bedringens vei. Det var lenge bra mot Kristiansund, helt til det ble helt kokos på slutten, og det var veldig mye bra mot Sandefjord. Jeg håper vi skal bite godt fra oss på onsdag, sier han.

– Det gjelder å være offensiv og ha tro på det vi driver med. Det har vært mye blest rundt oss i media. Vi har fortsatt ting å jobbe med, men jeg føler vi er godt forberedt, sier Hedenstad.

Kastrati har troen

Flamur Kastrati scoret Sandefjords mål lørdag. Spissen sier han har troen på Rosenborg inn mot mesterligakvaliken.

– Rosenborg kommer til å nå ganske langt, tror jeg. De er gode, de har mange bra spillere, og jeg tror de kommer til å gjøre det bra, sier han.