Mellom 160 og 200 mister jobben ved Britannia

Hovedtillitsvalgt ved Britannia bekrefter at de ansatte mister jobber fra neste sommer.

Britannia Hotel i Trondheim

MISTER JOBBEN: Mellom 160 og 200 ansatte mister jobben ved Britannia.

Foto: Tor Beisvåg

I dag kom nyheten om at Odd Reitan og E. C. Dahls Eiendom AS kjøper hele Britannia hotell. Thon Hotels vil fortsette å drive hotellet fram til 1. juli 2016, før hotellet avslutter driften og hotellet stenges for en periode på rundt 1.5 år.

Dette betyr at rundt 160 ansatte mister jobben, ifølge hovedtillitsvalgt Kirsten Renaa.

– Jeg ble kalt inn til informasjonsmøte i morges. Deretter var det allmøte klokken 14.00 hvor vi fikk beskjeden, sier Renaa til NRK.

Det var adressa.no som først omtalte saken.

Kom som et sjokk

Renaa forteller at nyheten kom svært overraskende og at de ansatte tok det svært tungt. Flere av dem som arbeider på hotellet har vært der i lang tid.

– Det er helt forferdelig, fordi at Britannia har vært en hjørnestensbedrift som har hatt ansatte som ikke har jobbet noe annet sted. Det er en arbeidsstokk som har sjelen sin i hotellet, sier Renaa.

– Pusser opp for over en halv milliard

Odd Reitan

VIL PUSSE OPP: Odd Reitan regner med å bruke over en halv milliard kroner på oppusning.

Foto: Rune Valberg

Det er forventet at hotellet holdes stengt i en periode på 15–18 måneder i forbindelse med oppusningen. Ifølge pressemeldingen har E. C. Dahls Eiendom AS sammen med sine eiere i Reitangruppen store planer som blant annet kan omfatte riving og gjenoppbygging av deler av eiendomsmassen.

– Det er en stund siden det er gjort noe ordentlig med hotellet, så vi har tenkt å foreta en skikkelig restaurering. Vi forventer å bruke over en halv milliard kroner på oppusning. Det er «jålepenger», men jeg synes Trondheim fortjener en diamant som Britannia, sier Odd Reitan til NRK.

– Vi viste at Britannia skulle pusses opp, men vi trodde ikke at det skulle komme gå til det skrittet at det skulle stenges og vi mistet jobben, sier Kirsten Renaa.