Meldal går inn i orkdalsalternativet

Torsdag kveld stemte flertallet i kommunestyre at Meldal skal danne ny kommune sammen med Orkdal, Agdenes og deler av Snillfjord.

Meldal kommune med kommunevåpen

Meldal vil ikke lenger være en selvstendig kommune etter 01. januar 2020.

Foto: Montasje: Per Kristian Johansen / NRK

Etter en to timers lang debatt der ulike syn ble lagt frem, stemte til slutt 12 mot 7 medlemmer av Meldals kommunestyre for kommunesammenslåing.

Ny storkommune

Dermed ligger det an til at det fra 01. januar 2020 vil bli dannet en ny kommune bestående av Orkdal, Agdenes, deler av Snillfjord og Meldal. Den nye kommunen kommer til å hete Orkladal.

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter kveldens avgjørelse. Det er jo vemodig, men samtidig er jeg glad for at et relativt klart flertall gikk for den samme konklusjonen som meg selv, forteller Meldal-ordfører Are Hilstad til NRK.

Flertall av innbyggerne for sammenslåing

Ordføreren tror ikke beslutningen ville falle i god jord blant alle innbyggerne i Meldal, men forteller at flertallet av kommunens snaut 4000 innbyggere er for å gå inn i orkdalsalternativet. Det kom frem i en fersk innbyggerundersøkelse. 48 prosent av innbyggerne var for, 39 prosent var mot mens de resterende 13 prosentene var usikre.

– For min egen del handlet det om å "ta toget" nå eller senere. Etter litt frem og tilbake fant jeg ut at det var best å gjennomføre det nå slik at vi kan være med å forme kommunen. Om syv-åtte år ville det vært for sent, sier Hilstad.