Meek før sitt livs oppgjør: - Jeg skal sette Norge på kartet

Emil Meek er offensiv foran søndagens kamp mot weltervekt-giganten, Kumaru Usman.

Emil Weber Meek

Emil Meek møter Kamaru Usman i St. Louis natt til mandag.

Foto: Fabio Barbieri /

Under innveiingen til weltervektoppgjøret i St. Louis lørdag, showet den trondheimsbaserte MMA-stjernen som vanlig. I følge VG viste Meek muskler og skapte latter blant de fremmøtte da han veides inn til kanskje sin hittil livs største fight. Natt til mandag står han ansikt til ansikt i ringen mot storfavoritten «The Nigerian Nightmare», Kamaru Usman.

– Det har vært en helt rå oppkjøring. Jeg er i bedre form enn noen gang og føler meg helt “on fire”. Snart smeller det og jeg er klar, sier Meek fra St. Louis.

Godt forberedt

29-åringen har vært i Las Vegas siden desember, der hvor kampen mot Usman opprinnelig skulle gått av stabelen den 30. desember. Visumforsinkelser for Meek gjorde at oppgjøret ble forskjøvet til søndag og til byen St. Louise. Nå er riktignok den trønderske kamphanen klar for å innta ringen mot Usman, som er rangert som UFC-sirkusets 11 beste mann.

– Jeg er så godt forberedt som jeg kan være, og jeg vet at jeg har det som trengs for å vinne mot Usman. Og hvis jeg gjør det, ja da kan jeg slå alle, sier Meek.

– Ekte villmenn

Nesna-gutten forteller at han har kommet dit for å vise seg frem, og gjøre sitt livs prestasjon.

– Jeg er her for å sette Norge på kartet, og for å bevise at vi er ekte villmenn som kan kjempe. Det har vi jo gjort i tiår, forteller 29-åringen.

Underdog

Dette blir Meeks første kamp mot en rangert UFC-utøver, men Meek innrømmer at han liker å inneha stempelet som underdog.

– Jeg liker å være underdog. Når jeg er ansett som favoritt, så taper jeg bare. Jeg kjemper bedre mot en fyr som er flink, enn en som er dårlig, sier Meek.

– Komplett utøver

MMA-kommentator Andreas Roaldsnes tror at det blir en tøff kamp for trondhjemmeren, og mener forskjellen i UFC-erfaring kan bli utslagsgivende for Usman.

- Usman har god kondisjon og mye erfaring. Han har gått flere kamper enn Meek i UFC, noe som er en klar fordel, sier Roaldsnes, som mener at Usman ikke har noen åpenbare svakheter.

- Han er også ganske sterk på brytingen og er en ganske komplett utøver. Men det kan jo være at Meek klarer å tvinge frem en svakhet, sier Roaldsnes.