NRK Meny
Normal

Medietrykk på langrennsløperne

18 mediefolk møtte opp for å treffe Petter Northug og Marit Bjørgen i Italia.

Petter Northug og Marit Bjørgen

Petter Northug og Marit Bjørgen er på treningsopphold i Dolomitttene i Italia.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Petter Northug og Marit Bjørgen selger. 18 mediefolk møtte opp da de norske langrennsløperne hadde åpen dag i Alpe di Siusi i Dolomittene i Nord-Italia onsdag. Det inkluderte to svenske journalister og to fotografer fra henholdsvis Expressen og SVT.

Alle de «største» norske mediebedriftene var selvsagt også til stede under perfekte forhold i Dolomittene. Dette var siste mulighet til å møte de norske løperne før de deltar i to verdenscupkonkurranser i Drammen i forkant av VM i Oslo.

Northug så ut til å være i god form etter sykdommen som plaget ham i forkant. Planen er nå at Northug skal gå begge verdenscuprennene i Drammen 19. og 20 februar.

Første VM-øvelse er torsdag 24. februar og Petter Northug er allerede tatt ut til denne sprinten, som er VMs åpningsøvelse.

Marit Bjørgen mener at formen hennes nå er bedre enn før OL i Vancouver i fjor. Da vant hun tre gull, en sølv og en bronse.

Hun sikret seg sitt 11. NM-gull da hun vant NM-sprinten på Steinkjer. I forkant tok hun sin 43. verdenscupseier i Otepää i Estland og passerte dermed Bente Skari på listen over de med flest seire.

Høydesamlingen Petter Northug og Marit Bjørgen nå er på betyr rolige treningsturer. Eventuelle hardøkter må gjøres lenger nede i dalen. For de norske løpernes del vil det si Val di Fiemme, som ligger på drøyt 1000 meters høyde.

Marit og de andre norske langrennsløperne trives sammen med sine største konkurrenter i Alpe di Siusi.

SEISER ALM, ITALIA 20110209.

Landslagstrener Egil Kristiansen sammen med skiløperne Kristin Størmer Steira (fra venstre), Therese Johaug, Vibeke skofterud, Marit Bjørgen og Marthe Kristoffersen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix