Med bamse på sykehus

Brukne ben, krøll på tarmen, hull i hodet og luft i topplokket. Diagnosene er mange, men bamse blir like hel igjen på byens Bamsesykehus.

Bamsesykehus Trondheim
Foto: Jan Ulrik Sinding

Det var høy aktivitet på byens Bamsesykehus i Mercursenteret i Trondheim lørdag ettermiddag.

Mange barn hadde tatt med bamsene sine, og felles for dem alle var at bestevennen plutselig hadde blitt rammet av en mer eller mindre alvorlig lidelse.

- Ungene er veldig spente når de leverer bamsen sin til legene. Men alle er flinke og bamse blir helt bra igjen, forsikrer Sunniva Stenmark som leder medisinstudentenes humanitære aksjon i Trondheim.

 

Bamsesykehus Trondheim

Denne bamsen er spjelket og snart klar for utskrivelse fra Bamsesykehuset

Foto: Jan Ulrik Sinding

Sjokolademedisin

Medisinstudentene Ole Martin Hoff og Marita Jenssen, som i dag har tittelen "Bamselege", forteller om både brukne ben, krøll på tarmen, hull i hodet, luft i topplokket, bittskade i ryggen, tunge tanker, slapt øre, skulder ut av ledd og brukket hale.

Diagnosene er svært kreative og legene har gipset, spjelket, sydd og medisinert.

Medisinene som bamsene får varierer mellom bamsemums, smurfetabletter, sukkertøy og andre vidunderdrops.

- Alle bamser blir tatt kjærlig hånd om og enkelte får til og med en seng hvor de kan få slappe av noen minutter med intravenøs væske rett i bomullen, sier Sunniva Stenmark.

 

Bamsesykehus Trondheim

Legene er dyktige og diagnosene mange og kreative.

Foto: Jan Ulrik Sinding

Humanitær aksjon

Annen hvert år arrangerer landets medisinstudenter en humanitær aksjon hvor det samles inn penger til prosjekter som fremmer primærhelse og forebygging i verdens fattige land. Aksjonen består både av innsamling, sosiale aktiviteter og medisinskfaglig opplysning. I år går pengene til Kongo.

I Trondheim ble aksjonsuka åpnet onsdag av Trond Viggo Torgersen, og studentene har både arrangert seminarer og forelesninger. Fredag gikk de med bøsse fra pub til pub, og lørdag ble det holdt Bamsesykehus på Mercursenteret.

- Bamsesykehuset er alltid veldig populært. Det er mange store barneøyne å se når bamse enten blir operert, sydd eller gipset. Også vi får mye ut av dette, spesielt kommunikasjonen med barn er viktig i legeyrket, sier Stenmark.

Aksjonen avsluttes søndag med dør- til dørinnsamling og konsert i Nidarosdomen med Trondheimssolistene og Nidarosdomens guttekor. Inntektene går uavkortet til aksjonen.

Bamsesykehus Trondheim

Nok et kosedyr er behandlet, til glede for både store og små.

Foto: Jan Ulrik Sinding