NRK Meny
Normal

MDG valgt inn i 13 trønderske kommuner

Snillfjord, Hitra og Selbu er tre av de 13 trønderske kommunene hvor Miljøpartiet De Grønne (MDG) nå blir representert.

Trine Harbak fra MDG i Namsos synger om valget.

VIDEO: Trine Harbak fra MDG i Namsos Trine er visesanger på hobbybasis, og fant frem gitaren da hun skulle roe nervene på valgkvelden.

Valglogo

Valgets store vinnerparti gjorde det godt i store deler av Trøndelag.

I Trondheim kan MDG få varaordføreren, etter å ha blitt tredje største parti. Her tok partiet fem mandater, opp tre siden forrige kommunevalg.

I tillegg blir partiet nå representert i tolv kommuner hvor de ikke har hatt mandater den siste fireårsperioden: Stjørdal (1), Verdal (1), Steinkjer (2), Inderøy (1), Levanger (1), Hitra (1), Klæbu (1), Malvik (2), Melhus (1), Rissa (1), Snillfjord (1) og Selbu (1).

I sistnevnte kommune havner partiet på vippen, ifølge Nea Radio.

Akkurat ikke i Namsos

Selv om MDG akkurat ikke klarte å få nok stemmer til å komme inn i kommunestyret i Namsos, fortviler listetopp Trine Harbak likevel ikke.

– Vi er veldig fornøyd med valgresultatet. Vi har gjort det bra mange steder, sier Harbak til NRK.

Under den spennende opptellingen roet hun nervene med en sang (se video i toppen av artikkelen). Med 2,5 prosents oppslutning manglet MDG til slutt litt på å få en kommunestyrerepresentant.

Harbak og partiet er likevel motiverte i tiden framover.

– Vi kan tipse kommunestyret om våre ideer til utbedringer. Vi vil fortsette å belyse de sakene vi brenner for.

Verre å nå ut på mindre steder

I storbyene hadde MDG en svært god oppslytning. Selv om valget ble en stor suksess også i en del mindre kommuner, mener Harbak det er litt vanskeligere å nå ut til velgerne der.

– En del av personene på listene våre har også nylig flyttet til nye kommuner. Det kan være problematisk i lokalpolitikken hvor kontakter har stor betydning, forteller Harbak.