NRK Meny
Normal

Vilhjálmsson herjet mot gamleklubben

Matthías Vilhjálmsson viste ingen nåde mot tidligere lagkamerater og avgjorde kampen i løpet av åtte minutter mot Start.

start rbk

Det tok 80 minutter, men Matthías Vilhjálmsson klarte å sende Rosenborg seirende ut fra Sør Arena. Han scoret to mål mot gamleklubben Start.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det stikker litt i hjertet å score mot gamle lagkamerater. Vi sleit i denne kampen, og det var egentlig en deilig følelse å score og avgjøre kampen. Vi var ikke så gode i dag. Men likevel vant vi fortjent. Så det var en god følelse, sier Vilhjálmsson til NRK i pressesonen etter kampen.

Matthías Vilhjálmsson ble solgt av Start til Rosenborg i fjor. Torsdag kveld herjet han mot gamleklubben.

– Jeg har masse gode venner her, og jeg elsker denne byen. Så jeg må bare kjøpe meg en hytte her å komme så ofte jeg kan. Det er mange hyggelige folk her på Sørlandet. Jeg savner byen, fortsetter islendingen.

Scoret to gang på åtte minutter

Ti minutter før slutt scoret Vilhjálmsson kampens første mål. Islendingen headet et innlegg fra vikarierende Rosenborg-kaptein Jonas Svensson i mål.

Åtte minutter senere satte han ballen i mål på ny.

Denne gangen slo han alle i en duell etter en corner av innbytter Magnus Stamnestrø.

Gå til forsiden

Se bilder fra kampen

Vilhjalmsson

Se bilder fra kampen

8 bilder

  Ingen ønskereprise

  Det ble derfor ikke som Start-trener Steinar Pedersen ønsket seg før kampen på Sør Arena. Han ville ha reprise av det som skjedde i 1996: Da Start valset over Rosenborg.

  Den gang var det Pedersen selv som scoret to mål.

  Se video lenger ned i artikkelen!

  Pedersen

  Dagens Start-trener Steinar Pedersen scoret to mål da Start slo RBK i 1996. Denne sesongen har RBK vært ubeseiret, mens Start ligger nederst på tabellen.

  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

  Unggutt

  Start var riktignok like sterke som Rosenborg i første omgang.

  – Jeg synes de var gode i dag. Start må bare bygge videre på dette, i tillegg synes jeg supporterne var gode i dag, sier Vilhjálmsson.

  – Vi visste at Rosenborg kom til å styre en del av spillet. Vi gjennomførte på en bra måte. Men det irriterer meg veldig at vi slipper inn det første målet etter et innkast der vi ikke klarer å finne posisjonene, sier Start-trener Steinar Pedersen.

  Hjemmelagets beste mulighet i kampen mot kom allerede etter seks spilte minutter. Da fikk unggutten Matias Rasmussen en fin avslutningsmulighet inne i feltet, men skuddet fra rundt 14 meter ble greit plukket ned av Rosenborgs keeper Andre Hansen.

  Samme Rasmussen hadde også en god mulighet midtveis i andre omgang, men også det skuddet havnet i klypene på Hansen foran drøyt 5000
  tilskuere.

  Ingen tap siden mars

  Serielederen ble for sterke for bunnlaget i andre omgang.

  Rosenborg er fortsatt ubeseiret siden tapet mot Odd under serieåpningen i mars. Med tre nye poeng har trønderne nå fått en fin luke på toppen av tabellen.

  Selv har sørlendingene fått en marerittstart på sesongen. De står uten en eneste seier, og har ikke vunnet på 25 kamper.

  Nåværende Start-trener Steinar Pedersen var sentral da laget slo RBK 2-1 i 1996
  Laster innhold, vennligst vent..

  Video fra Trøndelag

  Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
  Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
  Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.