Hopp til innhold

– Det kom et vindkast og så var flammene over hodene våre

Brannkonstabel Frank Kristiansen og to kolleger måtte løpe for livet fra flammene på Frøya.

Brannmennene Frank Kristiansen og Kai Andor Bremnes

– Det tok kraftig fyr. Vi måtte bare gi opp og begynne å løpe, sier brannkonstabel Frank Kristiansen (t.v). Her sammen med utrykningsleder Kai Andor Bremnes.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Det var like før mørket kom onsdag ettermiddag. Brannkonstabel Frank Kristiansen og to kolleger var i ferd med å slukke brannen ved Korsvatnet på Frøya.

– Det var en hytte der som vi hadde lyst til å berge. Vi la slangene 50 meter opp fra vannet og holdt på å slukke brannen, sier Kristiansen.

Et helikopter forsøkte også å slukke brannen ved hytta.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Brente brannslanger etter brannen på Frøya

Slik så brannslangene ut etter forsøket på å slukke brannen ved Korsvatnet.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Flammene slo over oss

Det var ikke så mye som brant da de kom dit, og ifølge Kristiansen følte de at de hadde rimelig kontroll på situasjonen. Men så kom det plutselig et vindkast.

– Flammene slo over oss og tok tak i lyng rundt oss. Det skjedde veldig fort. Slangene var jo fulle av vann, så vi kunne ikke begynne å dra de ned.
Det var bare å slippe alt og løpe.

Heldigvis ble ingen skadet.

– Vi ble bare litt svidd i barten og på øyebrynene. Vi skal jo ikke gå inn i slike situasjoner, men vindstyrken varierte såpass mye og vi følte at vi hadde kontroll, sier Kristiansen.

– Vi er jo ikke vant til så store branner

Brannen på Frøya er nå slukket og utrykningsleder i Frøya brann- og redningstjeneste, Kai Andor Bremnes, sier at det kommer til å bli en debriefing etter katastrofebrannen.

– De har jo vært med på en situasjon som kan ha satt en støkk i dem, sier Bremnes.

Slokking med helikopter avsluttes nå, opplyser politiet i Frøya. Det er rekvirert forsterkninger av bakkemannskap for å fortsette slokkingen utover kvelden.
Brannen på øya er slukket. Her kan du se flammenes herjinger fra lufta tidligere i dag.

Siste fra Trøndelag