NRK Meny
Normal

Måtte gi seg på økt privatisering

Venstre i Trondheim dropper kravet om mer privatisering i kommunen for å bli med i den store sentrum-venstrealliansen i kommunen.

Jon Gunnes

Venstre og Jon Gunnes er tilbake som et av de styrende partiene i Trondheim etter 12 år.

Foto: Mari Vold/Adresseavisen

Onsdag kveld presenterte ordfører Rita Ottervik sin sin nye, store allianse , og den store overraskelsen i samarbeidet var Venstre. Partiet har de siste 12 årene stått utenfor de styrende organer i kommunen. Nå er partiet med i allianse med Arbeiderpartiet, Senterpartiet. Miljøpartiet De Grønne, SV, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti.

12 år på sidelinja

– Vi har opplevd 12 år uten å kunne bestemme noe i budsjettet, og nå vil vi bidra i trondheimspolitikken, sier Venstres Jon Gunnes til NRK.

– Vi har kommet frem til et godt utgangspunkt for å lage et bra budsjett og det er hele grunnen til at Venstre er med på dette. Jeg tror vi har mye å bidra med for å få til en god sentrumspolitikk, mener Gunnes.

Han viser til barnehagesatsing og tilbudet til utviklingshemmede som viktige saker for Venstre i forhandlingene. Men samtidig må Venstre gi seg på økt privatisering innenfor den kommunale driften.

Måtte gi seg

– Jeg har vært nødt til å gi meg på økt konkurranseutsetting. Noe vi mener kunne ha effektivisert driften av kommunen. Det må vi se bort fra i dette samarbeidet. Men samtidig vil vi sammen med Sp, De Grønne og KrF dra trondheimspolitikken i retning sentrum, sier Jon Gunnes.

Særlig SV har vært svært skeptisk til å ha med seg Venstre i samarbeidsalliansen på grunn av dette med privatisering.

– Jeg registrerer det, men nå har vi skrevet under en samarbeidserklæring vi kan leve med. Det er ikke noe i den erklæringen som ikke tåler dagens lys i forhold til Venstres program. Noen justeringer er det blitt, og vi har ikke fått gjennomslag for alle våre poster. Men mange har vi fått med, understreker Venstre-politikeren.