NRK Meny
Normal

Måtte bruke natta i Nidelva for å fullføre dette prosjektet

Nei, det var ikke en redningsaksjon i Nidelva i natt.

UKA-fjellet

UKA-arrangørene vil vise trondhjemmerne at UKA snart kommer til byen. 1. oktober starter den over tre uker lange festivalen.

Foto: Kirsti Kringstad

Et større mannskap bak UKA-festivalen tilbrakte natt til fredag med refleksvest og støvler i Nidelva. Hele natta frem til 07-tiden fredag morgen jobbet de med å få på plass et noe spesielt «kunstverk» i Nidelva ved Marinen i Trondheim.

Måtte ha lavt tidevann

Verket skal illustrere et isfjell – et rødt et sådan.

UKA-fjellet

Dette røde isfjellet er festet til Pirumbanken utenfor Marinen.

Foto: Sofie Flatøy

– Da vi oppdaget at tidevannet er lavest klokken 05 og 17, var valget egentlig ganske lett. Vi har det så travelt på ettermiddagene, så dette måtte skje på natta, sier Sofie Flatøy, festivalområdekoordinator i UKA.

De var avhengige av lavt tidevann fordi de måtte feste isfjellet til den Pirumbanken - den lille «øya» utenfor Marinen - slik at verket deres ikke seiler av sted.

Vil få folk til å stoppe

UKA er Norges største kulturfestival, og arrangeres av studentmiljøet i Trondheim fra 1.–25. oktober.

– Vi har brukt nesten to uker på å bygge isfjellet med mål om å få det på vannet i god tid før UKA starter. Poenget er å få trondhjemmerne til å stoppe opp. Vi vil at så mange som mulig skal være forberedt på at UKA snart kommer. Veldig mange ferdes i dette området, blant annet over Elgseter bru, så plasseringen er fin, sier Sofie Flatøy.

Ifølge henne har de allerede fått mange tilbakemeldinger for det originale isfjellet.

– Det er allerede mange som er blitt overrasket over synet. Det synes vi er veldig gøy, sier Flatøy.