Master Solutions slår seg sjøl konkurs

Stillasbedriften som er siktet etter brukollapsen i Trondheim begjærte i dag oppbud. Bedriften har 92 ansatte.

Master Solutions

Master Solutions har hovedkontor og hovedlager på Verdal.

Foto: NRK

Styrene i Master Solutions AS og Master Timrå AS har i dag begjært oppbud i begge de to søsterselskapene i Verdal.

Har lenge hatt økonomiske problemer

Levin Sverre Nestvold

Levin Sverre Nestvold er daglig leder i Master Solutions.

Foto: Frank Almås / NRK

Selskapene har hatt økonomiske utfordringer over lengre tid, og disse ble enda mer krevende etter dødsulykken på Leangen i Trondheim 8. mai i år. Da mistet en av bedriftens svært viktige ansatte livet.

– Selskapene er ikke lenger i stand til å ivareta sine økonomiske forpliktelser, og styret så seg dessverre nødt til å gå til skifteretten, skriver daglig leder Levin Sverre Nestvold i Master Solutions i en pressemelding.

92 medarbeidere mister jobben

2012-tallene viser et underskudd på 1,3 millioner kroner i Master Timrå etter en omsetning på 39,5 millioner. I Master Solutions ble omsetningen i fjor på 72,2 millioner kroner med et underskudd før skatt på 0,6 millioner.

Hittil i år er samlet underskudd på to millioner kroner i de to bedriftene.

– Som ansvarlig styre er vi etter aksjeloven forpliktet til å melde oppbud når betalingsproblemene ikke er av forbigående karakter. Vi kan ikke drive for kreditors regning, sier Levin Sverre Nestvold.

De to selskapene sysselsatte 92 medarbeidere ved konkurstidspunktet.

Brukollaps i Trondheim

Det var 8. mai brua ved Leangen kollapset under støping.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

Brukollapsen en ekstra stor påkjenning

Det var 8. mai at ei bru ved Leangen raste sammen under støping med betong. Master Solutions er firmaet som bygget stillaset som kollapset, og i ettertid valgte politiet å sikte firmaet.

– Siktelsen er tatt ut på bakgrunn av at politiet har utført etterforskningsskritt i saken. Strafferammen er på inntil tre års fengsel, sa politiadvokat Aage Sliper Midling til NRK da.

– Vi har stilt opp for Politiet, Arbeidstilsynet og andre myndigheter for å komme til bunns i hva som forårsaket den tragiske ulykken. Det skal vi fortsatt gjøre, uavhengig av konkursen, sier Nestvold.

To pågående jobber i Trondheim

Master Solutions jobber for tida med to uferdige prosjekter i Trondheim. Det er ei bru ved City Syd og en forstøtningsmure i det nye Rotvollkrysset.

Bostyrer vil ta stilling til hva som skal skje med de pågående prosjektene og de ansatte i de to konkursrammede selskapene.

Master Solutions
Foto: NRK

NRK Trøndelag akkurat nå