NRK Meny
Normal

Markus klar for Norge

Den første landslagstreningen ble et litt surrealistisk møte med store navn for Rosenborg-spilleren Markus Henriksen.

Markus Henriksen for Norge

Markus Henriksen og Hannover-proffen Moa på landslagstrening i dag.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Nå er 18-åringen klar til å gi gass også for Norge. – Å bli plukket ut på landslaget er veldig artig og det største som har skjedd meg, sa Markus Henriksen til NTB etter å ha gjennomført sin første trening med Norges beste fotballspillere.

Rosenborgs stjerneskudd avslørte samtidig at han var nervøs før møtet med spillere som han har beundret i flere år. Jeg gruet meg litt til treninga. – Det er mange store navn på Norge, og det hele er litt surrealistisk. Men jeg ble tatt godt imot, sa Henriksen.

Et sjokk

Midtbanespilleren har levert varene hele året for Rosenborg og ble den yngste spilleren noensinne som har blitt tatt med i landslagssjef Egil Drillo Olsens tropp. En overraskelse, mener hovedpersonen selv.

– Jeg fikk beskjeden på trening, og den kom som et sjokk, sa Henriksen.
Han slo samtidig et slag for Norges unge fotballspillere: Det er feil å si at unggutter er mer opp og ned enn de eldre spillerne. Vi kan være like stabile som de andre. Hadde jeg ikke vært klar for landslaget, hadde jeg heller ikke blitt plukket
ut.

Kliner til

Henriksen har likevel ikke forventninger om spilletid før møtene med Kypros og Kroatia. – Jeg har ingen aning om Drillo har tenkt til å bruke meg, men jeg har ingen forventninger om å få spille, sa unggutten.

Men om han skulle komme innpå i de forestående kampen, har Henriksen en plan for hvordan han skal spille: – Jeg må kline til. Jeg kan ikke være passiv, da blir jeg dårlig. Jeg må by på meg selv og være meg selv på trening. Men nå gleder jeg meg først og fremst til neste trening, avsluttet 18-åringen beskjedent.