Markerer starten på omstilling i Lierne

Kommunalminister Jan Tore Sanner er i Lierne i dag for å gi drahjelp til kommunen som har mistet vel 20 prosent av arbeidsplassene.

Jan Tore Sanner

HAR TRO PÅ OMSTILLINGSARBEID: Kommunalminister Jan Tore Sanner sier at det er viktig at også staten stiller opp for Lierne.

Foto: Silje Kolaas

– Når en kommune som Lierne rammes så hardt som de har gjort så er det viktig at storsamfunnet stiller opp, sier Sanner.

120 personer mistet jobben da hjørnesteinsbedriften Lierne bakeri ble lagt ned i sommer.

Stiller opp for Lierne

Staten går tungt inn med 30 millioner kroner til omstillingsarbeid, mens Nord-Trøndelag fylkeskommune og Lierne kommune bidrar med 15 millioner kroner hver.

– Dette skal bidra til at det skapes nye arbeidsplasser, sier Sanner.

I dag er han med for å markere starten på omstillingsarbeidet.

– De er godt i gang med omstilling og jeg håper å få noen eksempel på hvordan de vil skape nye arbeidsplasser, vekst og utvikling.

Forventninger til Lierne

Sanner sier han har tro på omstillingsarbeidet.

– Jeg har forventninger til at de 30 millionene som staten stiller opp med bidrar til at det skapes nye arbeidsplasser i kommunen.

Lierne ble en omstillingskommune fra i sommer og det er Lierne Utvikling som skal drive omstillingsarbeidet i kommunen de neste seks åra.

I dag er det oppstartsseminar for omstillingsarbeidet.

Lierne bakeri

120 MISTET JOBBEN: Mange mistet jobben i fjellkommunen da fabrikken ble lagt ned i Lierne og flyttet til Stranda i sommer.

Foto: Tariq Alisubh / NRK