NRK Meny
Normal

Marit vant igjen

Marit Bjørgen vant også 10 km klassisk på Beitostølen søndag. Flere av de trønderske ungjentene imponerte.

Marit Bjørgen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Marit Bjørgen vant også søndag foran Hilde Gjermundshaug Pedersen. Avstanden i mål var 11 sekunder. 

– Jeg er fornøyd med at det ble seier, men jeg har følt meg litt tung i kroppen hele denne helgen. Det virker som om jeg mangler litt overskudd, sa Marit Bjørgen til NRK etter søndagens seier.

 

Ungjenter imponerte

En av ungjentene som imponerte begge dagene på Beitostølen var Marthe Kristoffersen fra Varden. Hun ble nr. 11 på 5 km fri lørdag og nr. 12 på 10 km klassisk søndag. Marthe er bare 17 år gammel, og en av de aller mest lovende juniorene i Norge.

Løpene på Beitostølen var også et stort skritt framover for Ingrid Aunet Tyldum fra Overhalla. Søndag ble hun nr. 10, og melder seg på i konkurransen med de aller beste. Laila Selbæk, Strindheim ble nr. 11.

Skuffende Bjørnaas

Landslagsløperen Kine Beate Bjørnaas fra Varden slo så vidt de mindre merriterte trønderjentene med en 9. plass søndag. Plassen på verdenscuplaget henger dermed i en tynn tråd.

Landslagskollega Kristin Mürer Stemland gjorde det mye bedre. Lørdag var hun nærmere Marit Bjørgen enn på lenge i fri teknikk og søndag ble hun nr. 5 på den klassiske 10-kilometeren.

 

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.