Marit på 9. plass

Marit Bjørgen gikk inn til 9.-plassen på 30 km i VM, slått av vinneren Virpi Kuitunen med nesten tre og et halv minutt.

Marit Bjørgen

Marit var godt med i tetgruppa omlag 10 kilometer. Da var det omlag 15 løpere som fortsatt var med.

Men anført av lagvenninnene Kristin Størmer Steira og Therese Johaug ble det holdt stor fart, og Marit var en av de som måtte slippe.

Ut over i løpet ble avstanden framover stadig større, men Marit gikk seg likevel noe opp i forhold til de nest beste, og endte til slutt på en 9. plass.

Sølv og bronse

Det var altså to andre norske jenter som tok opp kampen mot de to fiske løperne Virpi Kuitunen og  Aino-Kaisa Saarinen. Særlig imponerende gikk ungjenta Therese Johaug. Hun førte an i første del av løpet og var den som lengst holdt følge med Kuitunen og Størmer Steira.

Kuitunen avgjorde en drøy kilometer før mål. Hun rykket fra Størmer Steira som hadde ligget i teten det meste av løpet, men den finske jenta var suveren i avslutningen og vant med 6,9 sekunder.

– Jeg er veldig godt fornøyd, for det var skikkelig stort å vinne sølvmedaljen på denne tremila. Jeg måtte jo også gjøre mye av jobben selv, sa Kristin Størmer Steira etter sølvløpet.

18-åringen Therese Johaug, den yngste medaljevinneren i et senior-VM på ski noensinne, lå lenge i teten, men måtte etter hvert slippe. Hun vant bronsemedaljen foran finske Aino-Kaisa Saarinen. Det skilte 1.22,8 minutt fra Johaug til Kuitunen.