Marit er Årets Trønder!

NRK Trøndelag sine lyttere har kåret landslagssjef i håndball, Marit Breivik, til Årets Trønder.

Marit Breivik, Årets trønder 2008
Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

Hun ble født i Skogn for 53 år siden. Hun har spilt 140 landskamper i håndball - og hun har "rulet" som landslagssjef siden 1994.

Siden da har hun vunnet to bronse, fem sølv og seks gull i henholdsvis EM, VM og OL

Gjennom hele desember har NRK Trøndelag sine lyttere stemt frem den personen de mener er den beste kandidaten til å bli Årets Trønder 2008.

Og med hele 45 prosent av stemmene, vant Marit Breivik en klar seier.

- Tusen takk, trønder er jeg jo, så det er ekstra trivelig, sier en svært glad Breivik.

- Det er en annerledes pris, den gleder veldig. Den viser at vi betyr mye for mange, ikke bare for de som er opptatt av håndball og idrett, så det er inspirerende.

Prisen er, i tillegg til heder og ære fra det trønderske folk, et grafisk trykk av Geir Nymark.

Flust med priser

Årets Trønder-pris er langt fra den eneste Breivik kan smykke seg med. Bare i år har hun blant annet blitt kåret til årets leder, årets arenakvinne, årets navn av VG sine lesere, og årets navn i Trønder-Avisa.

- Laget vårt betyr mye for mange. Dersom ikke spillerne har bidratt så positivt og med begeistring, så hadde det ikke vært grunnlag for noen pris. Jeg tar det som en bekreftelse på det som laget og vi står for sammen, sier Breivik

- Hvor mye av æren for dette tar du selv?

- Jeg har jobbet mye og lenge sammen med de som har vært med til enhver tid. Jeg kjenner sterkt at jeg er en del av det, sier Breivik.

"Vi"

Den smått beskjedne skogningen beskrives som et teamteam-menneske, målbevisst, tålmodig, og en lagbygger av rang. Selv snakker Breivik mye i "vi-form", hvilket betyr at hu hele tiden ser seg selv som en del av landslagsteamet.

- Jeg er jo ikke alt dette på en gang, jeg får lov til å være litt av og på. Jeg har jo et team rundt meg som fyller ut rollene sammen med meg.

Hvordan har du greid å bygge opp et så godt lag?

- Jeg er ekstremt opptatt av å se det beste i den enkelte, og jeg er tålmodig. Jeg tror på utvikling, så jeg leter etter hva som er potensialet i den enkelte, sier suksesstreneren.

I tenkeboksen

Noen få uker etter EM-gullet i Makedonia er den meritterte treneren fortsatt usikker på hvor lenge hun fortsetter som landslagssjef etter denne sesongen.

Etter 15 år kan det altså være slutt - men hun er altså fortsatt i tenkeboksen.

- 15 år er lang tid i en slik jobb, først og fremst på grunn av at det er mye reising. Oppgavene er fortsatt veldig ålreite og jeg trives sammen spillerne, så jeg har bare gode følelser på opgavenivå. Samtidig har man jo tanker om hva man skal drive med de neste fire til ti årene, og det skal jeg bruke enda litt tid på å finne ut av, sier Breivik.