Marit Bjørgen tok til tårene

Tårene rant i strie strømmer for Marit Bjørgen etter stafettkollapsen. Lagvenninnene lover å trøste henne så godt de kan.

Marit Bjørgen etter stafetten i OL
Foto: NRK

Bjørgen fikk gulloppskriften servert på fat. Det endte i et mareritt av en høyst middelmådig 5. plass.

Da toget gikk, var hun sjanseløs på å følge de fire foran.

Det som skulle bli hennes store mesterskap har blitt til en lang rekke med slag i trynet.

En og en halv dags hvile etter 10-kilometeren var ikke nok til å komme i form igjen.

Etterpå tok tapre Bjørgen runden og gråt og gråt i hvert eneste intervju, mens hun svarte og snakket med alle som ville ha et ord med henne. Det var aldri snakk om å gjemme seg bort.

Kristin Størmer Steira, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Kristin Mürer Stemland var skuffet de også, men aller mest var de opptatt av å få lagkapteinen fortest mulig på beina igjen.

– Dette er noe vi også må komme oss igjennom. Vi får finne på noe koselig sammen i kveld. Ta en pizza eller noe, sa Størmer Steira.

Trist

16 år eldre Hilde GP fikk fram morsinstinktet da hun så hvor lei seg Bjørgen var. Hennes egen 2. etappe kom i annen rekke.

– Det er mest trist å se hvor skuffet Marit er. Jeg synes virkelig synd på henne, men vet samtidig at hun kommer til å reise seg. Hun får sikkert noen trøstende ord av kjæresten, det hjelper sikkert. Vi andre får prøve å backe henne opp så godt vi kan. Vi skal alltids klare å komme oss videre, sa GP.

Det samme sa Kristin Mürer Stemland.

– Det kommer flere skirenn, og vi får komme sterkere tilbake. 5. plassen var ikke Marit sin feil. Her er det ingen syndebukker.

Verst

Landslagstrener Svein Tore Samdal får en stri jobb med å løfte juvelen opp igjen, både fysisk og mentalt. Rett etter målgang var Bjørgen bortimot utrøstelig. Hun følte at hun hadde sviktet alle, og spesielt lagkameratene.

– Det føles enda tyngre når du går sammen med andre. Det har ikke vært mitt mesterskap, og det føles urettferdig. Sånn er idretten, fastslo Bjørgen før hun tuslet betuttet ut av stadion.

Russland vant stafetten foran Tyskland og Italia. Sverige tok 4. plassen.

(©NTB)