NRK Meny
Normal

Seier til Bjørgen

Marit Bjørgen tok sin andre Beitostølen-seier på to dager.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marit har aldri skøytet bedre, mente landslagstrener Egil Kristiansen etter Bjørgens knockout på Beitostølen lørdag.

Over 26 sekunders seiersmargin ned Arianna Follis er mye.

43,3 sekunder ned Vibeke Skofterud på 3.-plass er enda bedre.

Bjørgen selv mante til forsiktighet. Det eneste hun ville si var at hun gikk fortere enn på samme tid i fjor. Om jeg har gått bedre i skøyting før? Jeg vet ikke. Jeg får snakke med Egil (Kristiansen). Da får jeg høre sannheten. Kristiansen var klokkeklar. Hun går bedre i dobbeltdans enn før, og hun går fortere enn før. Dette er det beste skøyterennet hun har gjort.

Bort med knekken

Selv et utrent øye kunne se at Bjørgen gikk med mer flyt enn tidligere. På folkemunnet kan det kalles å lange mer ut. Hva er det hun gjør bedre enn før? Jeg ser at hun får et annet trykk enn før, bedre skyv. Jeg er overbevist om at ingen er sterkere enn Marit i beina. Det hjelper ikke om du er sterk om du går med en Kongsberg-knekk. Da får du ikke noe trykk. I dag fikk hun brukt styrken sin. Da hjelper det på. Hva betyr det å se at hun klarer det? Det gir en god følelse, men vi får se til neste helg hvor bra det er. Da får vi et enda bedre svar, mente Kristiansen.

Lader opp

Egentlig er det rart at Bjørgen var såpass overlegen som hun var lørdag. Både onsdag, torsdag og fredag trente hun knallharde intervalløkter. Bjørgen var blant annet kritisk til sin egen unnakjøring. Syren i beina satt i. Det var artig å gå selv om jeg kjente at jeg hadde vondt. Vinneren blir værende på Beitostølen den kommende uken også. Neste helg er det verdenscuprenn samme sted. Det blir en rolig uke. Etter en hard periode er det viktig å ta det med ro. Planen er å slippe opp litt foran neste helg. Hvis den planen slår til kommer Rognes-jenta til å gå fort neste helg. (©NTB)