NRK Meny
Normal

Marit Bjørgen hjem til sine egne

Rognesbyggen er stolt av skidronninga si og onsdag arrangerte de fest.

Kakefest for Marit Bjørgen
Foto: Kirsten McDonagh / NRK

Marit Bjørgen feires hjemme i Rognes.
Foto: Kisten McDonagh / NRK

Onsdag kveld ble Marit Bjørgen hyllet i hjembygda Rognes i Midtre Gauldal. For å vise henne hvor mye hun betyr for dem, arrangerte fanklubben og Rognes Idrettslag fest for skijenta. Og det var ei glad Marit som kom til sine egne.

– Vi må gi noe tilbake

Hun ble tatt imot med applaus, sang og musikk da hun kom til en fullsatt sal. Det var den harde kjernen av fans som var til stede, og fanklubbpresident og gammeltante Oddny Busklein mener det var på tide med en fest for å hedre bygdas store datter.

- Vi må jo gi noe tilbake, vi er jo så glad i Marit alle sammen! Hun er jo så god, både mot folk og dyr. Det vet jeg for jeg har hatt henne som fjøsavløser, sier tante Oddny.

Marit Bjørgen blir feiret

– Super-Marit, du er aller best, sang barna fra scenen.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

– Super-Marit, du er aller best


For fanklubben er det stort når OL-dronninga tar turen hjem til hjembygda.
– Super-Marit, du er aller best, sang barna fra scenen. Og hedersgjesten syntes det var godt å komme hjem til sine, for sjøl om hun ikke lenger bor i bygda så er det Rognes som er hjemme.

- Jeg syns dette er vanvittig koselig å komme hjem og bli tatt imot på denne måten. Jeg kjenner jo nesten alle sammen. Dette blir fint å se tilbake på også når karrieren er over og skiene ligger på hylla, sa Marit.

Marit Bjørgen feires

Tante Oddny Busklein deler ut gaver til Marit.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

Får Midtre Gauldal-drakt


En av de mange gavene hun mottok var fra Midtre Gauldal kommune. Det var løfte om en Midtre Gauldal-drakt, som vil bli sydd etter mål.

Mye ros og heder, men dette har ikke gått til hodet på Marit, mener Oddny Busklein.

- Marit er seg sjøl, hun er ikke noe tilgjort. For henne er det ikke noen forskjell på kong Salamo og Jørgen hattemaker – hun er ekte vare, sier gammeltante og fanklubblederen.

Marit Bjørgen feires hjemme i Rognes

Og så var det kake og kaffe eller brus etterpå.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK