Mann torturert i elleve timer

En mann i 30-åra skal ha blitt brent med en sigarett, fått knust flasker mot hodet og blitt slått med en jernstang over hele kroppen. I dag møter to menn i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt i det aktor mener er en av de groveste voldssakene på lenge i Trondheim.

Tinghuset i Trondheim

Det er satt av to dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Det er en svært alvorlig tiltale som møter en trondheimsmann i 30-åra og en annen mann i 50-åra når saken starter i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

I mars skal de, ifølge tiltalen, ha torturert en mann i 30-åra gjennom hele elleve timer.

Ifølge tiltalen skal offeret skal ha blitt slått med kjepper og en jernstang, svidd med en sigarett, tømt brennevin i øynene og tømt vekselsvis varmt og kaldt vann på.

Mannen det gikk utover brakk to ribbein, begge lungene kollapset og han fikk en rekke kutt og blåmerker. Offeret lå på sykehus i åtte dager og var ute av stand til å jobbe i fire uker etter den brutale mishandlingen.

Groveste på ti år

Statsadvokat Unni Sandøy

– Det er heldigvis ikke ofte vi ser så grove saker med så alvorlig voldsbruk og med frihetsberøvelse over så lang tid som dette, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Statsadvokat Unni Sandøy har tatt ut tiltalen, og hun beskriver dette som en sjeldent grov sak.

– Det er heldigvis ikke ofte vi ser så grove saker med så alvorlig voldsbruk og med frihetsberøvelse over så lang tid som dette, sier Sandøy til NRK.

Aktor Bente Lind er enig med Sandøy at dette er en svært grov sak, og mener man trolig må 10 år tilbake i tid for å finne en lignende sak i Trondheim.

I 2002 ble en mann mål for kriminelle som ville presse ham for penger. Han ble holdt fanget i et hus på Jonsvatnet i Trondheim en hel natt og torturert mellom sju og åtte timer.

Og i 2005 ble flere personer dømt til fire års fengsel for frihetsberøvelse og grov mishandling av en mann fra Estland.

– Et lignende straffenivå kan være aktuelt også i denne saken, sier Lind til NRK.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Arve Røli

Advokat Arve Røli er forsvarer for mannen i 30-åra. Han opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld i saken.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Advokat Arve Røli er forsvarer for mannen i 30-åra. Han opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld i saken.

– Mishandlingen skal ha funnet sted i hans leilighet, men leiligheten har ikke vært mulig å låse, og min klient hevder han ikke var til stede mens mishandlingen pågikk, sier Røli til NRK.

– Den tiltalte mannen i 30-åra og offeret skal ha gått i samme miljø men betegner seg ikke som venner, forklarer forsvaren.

Også den tiltalte mannen i 50-åra nekter straffskyld. Det opplyser mannens forsvarer Tore Angen.

Det er satt av to dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett.