NRK Meny
Normal

Mann siktet for å ha voldtatt barn

En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt en jente på under 14 år fra Fosen. Mannen selv nekter straffskyld.

Trondheim tinghus

Mannen i 20-årene er varetektsfengslet i to uker av Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Det var sist lørdag at mannen ble varetektsfengslet i to uker av Sør-Trøndelag tingrett, den første av disse to med brev- og besøksforbud, skriver Fosna-Folket.

I arbeidet med saken samarbeider politiet på Fosen med voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidisktrikt.

– Vi etterforsker dette som en voldtektssak. Det er klart vi ser svært alvorlig på saken, sier Nina Flo Mørkved, etterforskningsleder ved voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

Nekter staffskyld

Nina Flo Mørkved, politioverbetjent, voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt

Nina Flo Mørkved er etterforskningsleder ved voldtektsteamet i Trondheim, og de samarbeider med politiet på Fosen i denne saken.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Mannen er siktet etter straffeloven paragraf 192a som innebærer å skaffe seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd, og straffeloven paragraf 195 første ledd som går på samleie med barn under 14 år.

De to forklaringene i saken er helt motstridende, kommer det frem av kjennelsen fra tingretten. Den siktede mannen benekter å ha hatt et seksuelt forhold til dem fornærmede jenta.

Det er den fornærmedes forklaring som ligger til grunn for siktelsen. Hun har forklart at det skal være snakk om flere overgrep.

Avhører vitner

Flo Mørkved opplyser til Fosna-Folket at det er blitt gjennomført flere vitneavhør i tillegg til avhør av den fornærmede jenta.

Politiet har også flere tekniske spor å gå etter i saken.

– Vi er midtveis i etterforskning av saken, så får vi se om de kriminaltekniske sporene kan lede oss i den ene eller andre retningen, sier Flo Mørkved til avisa.