Avslutter leteaksjon etter mann i sjøen

Hovedredningssentralen avslutter i kveld leteaksjonen etter en tysk mann i 50-årene som trolig har falt fra båt ved Hitra. – Det er liten sjanse for at han har overlevd så mange timer i det kalde vannet, sier redningsleder.

Leteaksjon Hitra

Helikopter er satt inn i søket etter en mann i 50-årene som er savnet fra båten sin på Hitra.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

– Det er funnet en tom båt drivende med motoren i gang og en del fiskeutstyr om bord. Det gjør at vi frykter det har vært folk om bord som har falt i vannet. Vi utvider søket etter hvert, sa redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Børge Galta til NRK i ettermiddag.

Båt

Publikum med opplysninger om denne båten bes ta kontakt med enten politi eller HRS.

Foto: HRS

Båten ble funnet drivende i Trondheimsleia litt sørvest for Ballsnesbugen ved Hitra. Den gikk ut fra Korshavn på Hitra i dag morges og er av typen Hobby 430 sport med Mercury motor.

– Vi fikk melding om båten klokken 15.39. Da hadde Hovedredningssentralen allerede satt i gang søk, sier Ole Petter Hollingen i politiet.

Båten ble leid av tysk statsborger

Ifølge Hovedredningssentralen er en mann i 50-årene savnet fra båten. Han skal ha hatt på seg redningsvest. Publikum på begge sider av Trondheimsleia oppfordres til å holde utkikk. Tips ringes inn til 02800.

– Vi leter med både helikopter og redningsskøyte med varmesøkende kamera, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Børge Galta til NRK.

Litt før klokka 19 kan politiet opplyse at båten er leid.

– Det er en tysk statsborger som har leid båten som ble funnet drivende, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen.

Avslutter søket

Like før klokka 20 sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Ståle Jamtli, at de så smått har begynt å avslutte aksjonen.

– Vi har hatt både helikopter og mange båter i sving, men uten hell. Det ser ikke ut til at vi finner den savnede før det blir for mørkt, sier han til NRK.

Det er ikke planlagt at leteaksjonen fortsetter fredag morgen.

– Sjansen for at mannen har overlevd er liten på grunn av den lave temperaturen i vannet, sier Jamtli.

Leteaksjon Hitra

Ei redningsskøyte er også satt inn i leteaksjonen.

Foto: Petter Vidar Vågsvær
Laster kart, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold