Normal

Mann reddet opp av sjøen på Brattøra

En mann måtte reddes på land ved Sjøbadet på Brattøra i Trondheim tidlig i morrest. Ei kvinne som tilfeldigvis var i nærheten hørte rop om hjelp.

Strandpromenaden i Trondheim

En mann i slutten av 20 årene ble reddet på land ved Sjøbadet på Brattøra tidlig i morrest.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Jeg gikk på gangstien og var på vei hjem da jeg hørte rop om hjelp. Det var mørkt så jeg så ingen ting, men jeg ropte tilbake. Mannen svarte at han snart ikke orket mer.

Det sier Oda Sofie Aaring som straks tok kontakt med politiet.

Redningsaksjon

– Vi fikk melding klokka 06.07 og en redningsaksjon ble satt i gang. Mannen hang da i kaikanten og var delvis i sjøen, men klarte ikke komme seg i land på egen hånd, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved politiet i Sør-Trøndelag.

– Dykkere fra brannvesenet var raskt på plass, og fikk mannen opp av sjøen rundt ti minutter senere. Han var svært kald, og ble sendt med ambulanse til St. Olavs hospital.

Hvordan havnet han i sjøen?

– Det aner vi ikke, men tror ikke dette var en isbader. De pleier sjelden dra hit i mørket sent på natta. Så dette var nok et uhell, sier Tiller.

Mannen var i slutten av 20 åra, og ifølge politiet kan han være glad det kom en tilfeldig forbipasserende som hørte ropene om hjelp.

Skremmende

– Det var jo skremmende, for jeg så ingen ting og det hørtes ut som han hadde det tungt. Jeg prøvde å snakke med han, men jeg så han ikke, sier Oda Sofie Aaring.

Hun er glad politiet kom så raskt til stede og fikk berget mannen i land. De hadde lys med og fant han raskt.

– Jeg så han gikk selv inn i ambulansen med pledd over seg. Så det er jo fint at det gikk bra med han, sier Aaring.