NRK Meny
Normal

Mann knivstukket i Trondheim sentrum

En mann er blitt knivstukket av ei kvinne i Hvedingsveita i Trondheim sentrum. Gjerningspersonen løp fra stedet, men er nå blitt pågrepet av politiet.

Hvedingsveita

Knivstikkinga skjedde i Hvedingsveita i Trondheim sentrum like etter klokka 14.40.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Mannen som ble knivstukket like etter klokka 14.40 skal ikke være alvorlig skadet. Han er fraktet til St. Olavs hospital.

– Han har skader som tyder på at han er blitt utsatt for et stikkvåpen, men han var oppegående og virket å være i god form da vi snakket med han. Vi oppfattet ikke at vedkommende hadde livstruende skader, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund til NRK.

– Fra et belastet miljø

Flere enheter ble satt inn for å lete etter kvinnen, men klokken 15.45 melder politiet at en hundepatrulje har pågrepet henne i nærheten av der hvor hendelsen skjedde.

– Både mannen og kvinna skal være fra et belastet miljø, sier politioverbetjent i Sør-Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen til NRK.

Berglund forteller at dette mest sannsynlig dreier seg om et internt oppgjør mellom de to personene som skal være i 40-årene.

– Det er mye som tyder på at det var en uoverstemmelse mellom disse personene som gjorde at det utartet seg slik, sier operasjonslederen.

Bekymret over flere kniv-episoder

Det har vært flere episoder i Trondheim i det siste hvor kniv har blitt brukt som våpen. Politiet synes det er veldig krevende.

– Spesielt i de situasjonene hvor vi får meldinger om at folk er utstabile og at de kan være en trussel også for andre borgere i byen. Det gjør det krevende og da er det viktig at vi har et effektivt politi som får situasjonene under kontroll, sier Berglund.

– Er det bekymringsfullt?

– Ja, jeg synes det er veldig bekymringsfullt. For når personer først velger å trekke kniven, så er det et skarpt våpen og det er store muligheter for at det blir en alvorlig forbrytelse av det, sier operasjonslederen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.