Mann knivstukket i Trondheim sentrum

En mann er blitt knivstukket av ei kvinne i Hvedingsveita i Trondheim sentrum. Gjerningspersonen løp fra stedet, men er nå blitt pågrepet av politiet.

Hvedingsveita

Knivstikkinga skjedde i Hvedingsveita i Trondheim sentrum like etter klokka 14.40.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Mannen som ble knivstukket like etter klokka 14.40 skal ikke være alvorlig skadet. Han er fraktet til St. Olavs hospital.

– Han har skader som tyder på at han er blitt utsatt for et stikkvåpen, men han var oppegående og virket å være i god form da vi snakket med han. Vi oppfattet ikke at vedkommende hadde livstruende skader, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund til NRK.

– Fra et belastet miljø

Flere enheter ble satt inn for å lete etter kvinnen, men klokken 15.45 melder politiet at en hundepatrulje har pågrepet henne i nærheten av der hvor hendelsen skjedde.

– Både mannen og kvinna skal være fra et belastet miljø, sier politioverbetjent i Sør-Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen til NRK.

Berglund forteller at dette mest sannsynlig dreier seg om et internt oppgjør mellom de to personene som skal være i 40-årene.

– Det er mye som tyder på at det var en uoverstemmelse mellom disse personene som gjorde at det utartet seg slik, sier operasjonslederen.

Bekymret over flere kniv-episoder

Det har vært flere episoder i Trondheim i det siste hvor kniv har blitt brukt som våpen. Politiet synes det er veldig krevende.

– Spesielt i de situasjonene hvor vi får meldinger om at folk er utstabile og at de kan være en trussel også for andre borgere i byen. Det gjør det krevende og da er det viktig at vi har et effektivt politi som får situasjonene under kontroll, sier Berglund.

– Er det bekymringsfullt?

– Ja, jeg synes det er veldig bekymringsfullt. For når personer først velger å trekke kniven, så er det et skarpt våpen og det er store muligheter for at det blir en alvorlig forbrytelse av det, sier operasjonslederen.