Mann i 20-årene rømte fra politiet i stjålet skurtresker

En mann i 20-årene kjørte utfor veien. Deretter stakk han fra ulykkesstedet i en stjålet skurtresker. – Han utsatte folk for stor fare, sier politiet.

stjal skurtresker etter utforkjøring

STAKK AV: Mannen er anmeldt for en rekke forhold etter å ha forsøkt å stikke av fra politiet i denne stjålne skurtreskeren.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Mannen beskrives av politiet som en risikovillig person.

– Det var veldig viktig for oss å få stanset ham, og flere politipatruljer bidro i arbeidet. Dette er en veldig uvanlig hendelse, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim.

Knuste ruta for å få kontroll på mannen

Utforkjøringen skjedde på et jorde langs fylkesvei 672 ved Leberg i Melhus kommune i Trøndelag søndag ettermiddag. Like i nærheten fant mannen en skurtresker som han stjal.

Han kjørte i omtrent en kilometer før politiet fikk stanset ham. De fikk kontroll på mannen etter å ha knust ruta på skurtreskeren.

– Det var den beste og eneste muligheten vi hadde for å få kontroll på ham. Han nektet å etterkomme påleggene om å stanse treska og komme ut av den, forklarer Lægdheim.

Kjørte utfor veien for andre gang

Stjålet skurtresker med knust rute

USKADD: Politiet så seg nødt til å knuse ruta for å få kontroll på mannen. Han kom fra det hele uten skader.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Etter å ha forsøkt å rømme fra politiet i flere minutter, kjørte mannen ut på et jorde med skurtreskeren. Han kom uskadd fra begge utforkjøringene. Han skal heller ikke ha fått skader av at politiet knuste ruta på skurtreskeren.

Politiet kjenner til mannen fra før. Han har flere trafikksaker på seg.

Nå anmeldes han for en rekke forhold, blant annet kjøring uten førerkort, å stikke av fra ulykkessted, tyveri av kjøretøy og å stikke av fra politiet.

Mannen er fraktet til sentralarresten i Trondheim.

Laster kart, vennligst vent...