Nekter straffskyld for voldtekt i Bjugn

En mann i 20-årene som er siktet for å ha voldtatt en kvinne i 30-årene i Lysøysund i Sør-Trøndelag, nekter straffskyld. Han erkjenner å ha vært i Lysøysund natt til søndag.

Lensmann

Lensmann i Fosen lensmannsdistrikt, Rune Halvorsen.

Foto: Ståle Ytterhus

En mann i 20-årene ble pågrepet i 22-tiden søndag, og siktet for voldtekten i Lysøysund natt til søndag. Den siktede skal bo i Kristiansand, men har jobbet den siste tiden i Fosen-kommune. Lensmann i Fosen lensmannsdistrikt, Rune Halvorsen sier de har gjort et godt arbeid for å innhente opplysninger i saken.

– Siktede nekter straffskyld. Han benekter å ha begått de handlingene han er mistenkt for, sier siktedes forsvarer Torfinn Svanem til Fosna-Folket mandag kveld.

Svanem visste da fremdeles ikke om siktede ville bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

– Det er store sjanser for at han blir løslatt. Slik jeg vurderer det, foreligger det ikke bevisforspillelsesfare, sier han.

Utenlandsk opprinnelse

I 04.00-tiden natt til søndag fikk politiet en melding om voldtekt i Lysøysund i Bjugn. En kvinne i 30-årene ble fraktet til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Den fornærmede kvinnen satt søndag i flere timer politiavhør, der hun beskrev gjerningsmannen som en mann av utenlandsk opprinnelse.

Avhøres i Trondheim mandag

Voldtekten skjedde samtidig som Kystkulturdagene ble arrangert i Lysøysund. Lensmannen forklarer at hendelsen skal ha skjedd et godt stykke unna området.

– Voldtekten skjedde på et område som vi ikke hadde noe med å gjøre. Så det har vært vanskelig å kartlegge situasjonen og plassen, men vi har klart det på rimelig kort tid med god hjelp av publikum, sier Halvorsen.

Den siktede vil avhøres i Trondheim mandag sier lensmannen.

– Vi kommer til å avhøre personen i Trondheim i dag, så får vi se hvordan han stiller seg til siktelsen, sier han.

Laster kart, vennligst vent...