Hopp til innhold

Mann (34) fortsatt varetektsfengslet

Politiet mener mannen som chattet om overgrep mot sin egen datter (3) kan forspille bevis dersom han blir løslatt.

Overgrepsbilder politi

Til sammen er nå seks menn i Trøndelag og to menn andre steder i landet pågrepet, i det som omtales som den største overgrepsbilde-saken i Trøndelag noen gang. (Illustrasjonsbilde)

Foto: NRK

Det skriver Adresseavisen.

Det var torsdag at politiet identifiserte ett norsk barn i forbindelse med etterforskningen av overgrepsbilde-saken. Barnet som er identifisert bor ikke i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Chattet om sin egen datter

34-åringen skal nemlig ha diskutert overgrep mot sin egen datter i samtaler på nettet med en 50-åring som også er siktet i saken.

Det kom frem da 50-åringen og en 38-åring fra Trondheim, ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag. Dette førte til at mannen på 34 ble pågrepet av politiet.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep. Han har også erkjent oppbevaring av ulovlig materiale.

Datteren til den 34 år gamle mannen som ble pågrepet onsdag, satt i dommeravhør dagen etter.

Fant chattelogg

Det ble funnet en chattelogg på datamaskinene til den siktede 38-åringen. Det var denne som førte til pågripelsen av 34-åringen. Han ble varetekstfengsel i to uker under full isolasjon, med brev- og besøksforbud.

Vedkommende anket avgjørelsen, men Frostating lagmannsrett forkastet fredag anken. De mener det er fare for at han kan forspille bevis dersom han er på frifot.

Ifølge Adresseavisen knytter faren for bevisforspillelse seg til eventuelt andre personer som kan være involvert i saken.

Omfattende sak

Til sammen er nå seks menn i Trøndelag og to menn andre steder i landet pågrepet, i det som omtales som den største overgrepsbilde-saken i Trøndelag noen gang.

– Ingenting tilsier at personene som er pågrepet kjenner hverandre fra før, men de møtes på forskjellige forum på nettet og det er der de oppretter kontakt, har politioverbetjent Roy Hoøen ved Fosen lensmannskontor sagt til NRK tidligere.

Flere politidistrikt rundt om i landet sitter nå og jobber med tilsvarende saker.