Mann (28) tatt med ett kilo amfetamin

Politiet mener narkotikabeslaget var ment for salg i Innherred, og 28-åringen fra Verdal er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Lensmann i Verdal, Knut Olav Røstad

Lensmann i Verdal, Knut Olav Røstad.

Foto: Knut Reitan / NRK

Politiet hadde i lengre tid planlagt en større aksjon, og fredag i forrige uke beslagla politiet ett kilo amfetamin i Verdal.

– Vi pågrep en person, som er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 162, andre ledd. Det vil si grov narkotikaforbrytelse, sier lensmann i Verdal, Knut Olav Røstad, til NRK.

Politiet ønsker ikke å si hvor narkotikaen ble funnet.

Varetektsfengslet i fire uker

Det var Trønder-Avisa som først skrev om saken.

Røstad sier til NRK at mannen er varetektsfengslet i fire uker.

– Det er på grunn av at det er fare for gjentakelse, sier lensmannen.

Ifølge Røstad er det ikke ofte at det blir gjort så store narkotikabeslag i Innherred.

– Det er et betydelig beslag vi har gjennomført. I alle fall på Innherred så er det en betydelig mengde, og som kan medføre fengselsstraff i opptil flere år.

– Vi jobber med å få avdekket mest mulig når det gjelder omsetning av narkotika. Det er jo et parti som tydelig er ment for salg på Innherred og vi er veldig fornøyd med at vi har tatt beslag i et betydelig parti narkotika.

Utelukker ikke flere pågripelser

Ifølge Røstad er mannen kjent for politiet fra før, og 28-åringen har utført vold og kommet med trusler tidligere.

– Han er godt kjent for politiet.

Trønder-Avisa skriver at mannen er domfelt ni ganger tidligere, hovedsakelig for trusler, grov vold og narkotikaforhold, men det er første gang han er siktet i en større narkotikasak.

Politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken.

– Vi kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser. Vi er i startfasen av etterforskningen, så vi får se hva etterforskningen vil vise.